Obiective turistice din Sighisoara

Trimis la data: 2012-11-29
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 7.97 / 10
Downloads: 0
Autor: floyd
Dimensiune: 257kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Sighisoara a fost intemeiata in jurul anului 1190, fiind atestata documentar in anul 1280 cu numele de Castrum Sex.Este mentionata cu numele de Sighisoara abia in anul 1435. Cea mai frumoasa cetate locuita din Europa, pastrand si astazi specificul architectural,etnic si cultural din asezarile sasesti transilvanene. Sighisoara este un oras care adapostes-te o istorie de mi de ani. Desi s-a transformat intr-un important centru urbanistic si turistic inca pastreaza aerul medieval.
Catedrala ortodoxa este situata pe malul Nordic al Tarnavei Mari. A fost construita intre anii 1934-1937. Sfintirea s-a facut in toamna anului 1937 de catre Mitropolitul Ardealului Nicolae Balan. Lungimea bisericii este de 45 metri, latimea de 25 metri , inaltimea turnului mare 45 metri, iar a cupolei de 30 metri. Este construita din beton armat si caramida fiind acoperita cu tabla de zinc.

In decursul anilor au fost executate lucrari de renovare si de modernizare si anume:inlocuirea tablei de zinc cu cea de cupru, introducandu-se incalzirea centrala,telecomanda clopotelor si instalatia electro-acustica, cat si amenajarea la subsol a doua capele. Picturile bisericii au fost refacute intre anii 1988-1990.Astazi este locul de intalnire al credinciosilor in zilele de Duminica si de sarbatoare . Se afla situata in imediata vecinatate a turnului cu ceas, fiind cea mai veche fundatie din cetate.

Ea reprezinta in zilele noastre a doua biserica evanghelica apartinand populatiei germane. Prima mentiune documentara a Bisericii Manastirii apare,in anul 1292 intr-o scrisoare de indulgenta din timpul Papei Bonifacius al-VIII-lea. Ultima interventie in arhitectura interioara s-a facut intre anii 1928-1929. Cu ocazia lucrarilor de restaurare, pe peretii navei s-au descoperit picturi murale reprezentand calugari, dar si morminte constinand in oase umane si parti de vesminte ale calugarilor care au preferat sa fie ingropati in subsolul bisericii.

In acelasi timp s-a fixat o placa comemorativa a celor cazuti in Primul Razboi Mondial. In 1982 a fost supusa unei ultime restaurari si a fost zugravita. In 1995 s-a fixat a doua placa in memoria sasilor sighisoreni cazuti in al Doilea Razboi Mondial si a celor decedati sau disparuti in deportarile din Rusia. Aspectul de astazi al bisericii dateaza din a doua jumatate a secolului al XVII-lea,cand a trecut in posesia reformatilor lutherani si a incetat a mai fi biserica de manastire.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.