Obiectul Math in JavaScript

Trimis la data: 2005-07-14 Materia: Informatica Nivel: Liceu Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 633
Autor: Marian Dimensiune: 9kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Pentru calculele matematice, JavaScript incapsuleaza o serie de constante si proceduri matematice intr-o singura entitate: obiectul Math. Acesta difera destul de mult fata de alte obiecte esentiale.

In primul rand, puteti efectua calculele aritmetice elemtentare (adunarea, scaderea, inmultirea si impartirea) in exteriorul unui obiect Math, astfel ca, daca nu aveti nevoie in mod regulat de functii matematice avansate, este posibil sa folositi foarte rar obiectul.

In al doilea rand, desi puteti crea instante ale obictelor String, Array si Date folosind new, lucrati cu o instanta esentiala a obiectului Math. Calitatea aceasta a sa corespunde obiectului navigator, de exemplu, care nu este creat “din mers”. De aceea, obiectul Math este numit obiect static.

Proprietatile obiectului Math nu sunt de fapt nimic altceva decat o lista de constante matematice obisnuite. Urmatorul tabel prezinta atat proprietatile, cat si metodele obiectului. Desi aproape toate proprietatile JavaScript sunt scrise cu litere mici, sau prin litere mari in combinatie cu litere mici, toate aceste proprietati ale obiectului Math sunt scrise cu litere mari.

Tip Element Descriere
Metoda abs() Valoarea absoluta a valorii transferate.
acos() Arccosinusul, in radiani, al valorii transferate.
asin() Arcsinusul, in radiani, al valorii transferate.
atan() Arctangenta, in radiani, al valorii transferate.
atan2() Arctangenta(in radiani) a coeficientului valorii transferate.
ceil() Urmatorul numar intreg mai mare sau egal cu valoarea transferata.
cos() Cosinusul valorii transferate.
exp() Constanta lui Euler la puterea valorii transferate.
floor() Urmatorul numar intreg mai mic sau egal cu valoarea transferata.
log() Logaritmul natural, in baza e, al valorii transferate.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.