Obiectul String in JavaScript

Trimis la data: 2005-07-14 Materia: Informatica Nivel: Liceu Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 802
Autor: Iuliana Dimensiune: 11kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Obiectul String in JavaScript - Obiectele pe parte de client pot fi considerate nucleul limbajului JavaScript, dar o parte importanta a dezvoltarii de aplicatii sofisticate in JavaScript o constituie lucrul cu obiectele esentiale ale limbajului. Acestea sunt compatibile in diversele implementari, Microsoft, Sun, Be sau Opera, ca si pe diverse platforme, pe parte de client sau pe parte de server. Ele sunt de asemenea obiecte standardizate prin ECMAScript 1.0.Obiectul String in JavaScript

Obiectul String in JavaScript - Sirurile constituie o parte esentiala a oricarui limbaj de programare. Un sir, care este un set de caractere alfanumerice, poate fi sau de tip literal, cum este “ Impinge vagoane “, sau o variabila reprezentand un sir, ca thePhrase.

Un element literar de tip sir este format din zero sau mai multe caractere incadrate intre ghilimele (“ “) sau intre apostrofuri(‘ ‘). JavaScript ofera aceasta optiune, dar pentru a incadra un sir trebuie sa folositi acelasi tip de semne. In continuare sunt careva exemple de elemente literare de tip sir incadrate intre ghilimele sau intre apostrofuri:

“Masina mea”
‘comunitati “virtuale”
‘“#12-6”
“Uite, sus pe cer!”

In JavaScript se intalnesc, mostenite din Java si C++, caracterele speciale. Ele se folosesc pentru a-i spune calculatorului sa foloseasca un caracter special sau o apasare de tasta, asa cum este tasta Tab, sau o linie noua. Pentru aceasta, se foloseste un caracter backslash () in fata unuia dintre codurile Escape, ca in urmatoarea lista:

b indica o apasare a tastei Backspace
f indica o pagina noua
n indica o linie noua
r indica un retur de car
t indica o apasare a tastei Tab
\ indica un caracter backslash
\ indica ghilimele

Daca se doreste emularea tastei Tab pentru a alinia doua coloane de date, trebuie sa folositi caracterul Tab (t). In JavaScript, spre deosebire de alte limbeje, un sir este si un obiect cu propriile sale proprietati si metode.

Pe masura ce JavaScript s-a dezvoltat, sirurile au dbandit mai multa putere. Prima versiune de limbaj nu trata sirurile ca oiecte reale; aceasta a inceput abia cu JavaScript 1.1.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.