Obligatiile cenzorilor

Trimis la data: 2015-04-04 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Tudor_E Dimensiune: 16kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Obligatia generala-au obligatia sa verifice gestiunea societatii daca situatia financiara este corect intocmita si este in concordanta cu registrele societatii.Cenzorii au obligatia de a prezenta un raport Adunarii Generale cu privire la situatia finanaciara fara de care A.G nu o va putea aproba. Au obligate ca lunar sa controleze activitatea convocata, sa veghheze la respectarea dispozitiilor legale si ale actului concstitutiv. Cenzorii sunt obligati sa aduca la cunostinta adm. aau a A.G. neregularitatile pe care le-au constatat.

Actul constitutiv poate fi modificat prin hotarrare ag ori a consiliului de adm, respective directorat adoptata in ag extraordinara sau prin hot instantei de judecata. Forma autentica a actului modificator adoptat de asociati este obligatory atunci cand are ca obiect:
a. majorarea capitalului social prin subscrierea ca aport in natura a unui teren
b. modificarea formei juritice a societati intr-o societae nume colectiv sau comandita simpla

c. majorarea capitalului social prin subscriptia publica
Dupa fiacre modificare a actului constitutive adm, repectiv directoratul vor depune la registrul comertului actul modificator si textul complet al actului constitutiv actualizat cu toate modificarile si care vor fi inregistrate in temeiul judecatorului delegate. Oficiul registrului comertului va inainta din oficiu actul modificator astfel inregistrat si o notificare aupra depunerii textului actualizat, a actului constitutive catre regia autonoma, mo spre a fi publicat in mo parte a IV pe cheltuiala societati.
Principalele cauze de modificare a sc

1. Marirea capitalului social
Pentru modificarea capitalului social sa existe hotararea adunarii asociatilor, iar actul modificator in forma ceruta de lege sa fie mentionat in regitrul comertului si publicta in mo. Marirea capitalului social se face cu respectarea dispozitiilor referitoare la constituirea societati, adica aporturile asociatiei, modalitatile de formare a capitalului social, numarul asociatilor. Se poate face prin:

a. aporturi noi de capital art 210- se poate mari prin emisiunea de actiuni noi sau prin majorarea valorii nominale a actiunilor existente in schimbul unor noi aporturi in numerar sau in natura. Capitalul social nu va putea fi marit si nici nu se vor putea emite noi actiuni cat timp nu vor fi complet platite actiunile din emisiunea precedenta.Marirea capitalului social prin incorporarea rezervelor. Actiunile noi pot fi liberate prin incorporarea rezervelor, cu exceptia rezervelor legale. Rezervele constau in anumite sume de bani prelevate din beneficiile societatii si au destinatii prevazute de lege. Rezervele sunt: legale, statutare, facultative.

Rezervele legale: pt sa si srl legea prevede ca rezervele legale se consituie in mod obligatoriu prin preluarea din beneficiile societati in fiecare an a cel putin 5% pan ace fondul atinge a 5-a parte din capitalul social. Rezervele legale au menirea sa acopere pierderile din capitalul social in perioadele deficitare.
Rezervele statutare: se constituie in conditiile si cu destinatia stabilita in actul constitutive. Asemenea reserve pot constitui sursa acordarii dividentelor in perioada cand nu se realizeaza beneficii.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.