Obtinerea polimerilor

Trimis la data: 2015-05-10
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.87 / 10
Downloads: 0
Autor: Marcel_M
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Policondensarea este o reactie de condensare repetata in cadrul aceluiasisistem chimic. La condensare participa di sau poli functionali.
Daca monomerul contine mai mult de 2 functiunicondensabile se obtin structuri ramificate sau 3D. spre deosebire de polimerizare, policondensarea este insotita de eliminare de molecule mici. Mecanismul este substaitutie sau aditie.
Particularitati de structura ale polimerilor sintetici
-se manifesta in forma geometrica, flexibilitate si microstructuri.
a) forma geometrica: liniari, ramificati, 3D.
Forma geometrica influenteaza proprietatile polimerului. Polimerii liniari pot fi solubili, se pot topi si sunt in unele cazuri reactiv chimic. Polimerii 3D sunt insolubili, infuzibili, au rezistenta mecanica ridicata si inertie chimica.

b)flexibilitate
Polimerii liniari prezinta flexibilitate ca si cauciucul natural. Flexibilitatea scade daca polimerul contine substituenti voluminosi si substituenti polari. Datorita flexibilitatii polimerii adopta conformatii de ghem.
c) microstructuri
Dupa microstructura polimerii se clasifica in amorfi sau cristalini. Cunoasterea microstructurii este importanta ptr a stii in ce domeniu de temperatura polimerul poate fi prelucrat si utilizat.
Polimerii amorfi la incalzire trec prin 3 stari fizice : sticloasa , inalt elastica, fluid vascoasa.

Trecerea de la o stare la alta se face intrun interval de temperatura numit respectiv temperatura de vitrificare, temperatura de curgere. Unele proprietati fizice variaza monoton la trecerea de la o stare la alta. In stare sticloasa polimerii sunt rigizi, in stare inalt elastica sunt flexibile si ghemurile macromoleculare incep sa se desfac iar in stare fluid vascoasa curg.

Polimerii cristalini la incalzire trec prin 2 stari de agregare : solid cristalin, fluid vascos.
Trecerea de la o stare la alta se face intrun interval ingust de temperatura de topire. Proprietatile fizice variaza brusc la temperatura de topire. In stare de solid-cristalin polimerii sunt rigizi, in fluid-vascos curge. Polimerii cristalini pot avea grad de
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.