Ocrotirea mediului ambiant

Trimis la data: 2012-12-13
Materia: Biologie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 9.22 / 10
Downloads: 0
Autor: alexv
Dimensiune: 16kb
Voturi: 5
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Pentru adoliscenti,a fuma inseamna,probabil , a incerca sasi afirme propria autonomie "eul" propriu maturitatea ,independent,personalitatea . inceperea fumatului semnifica,poate momentul trecerii acelei bariere invizibile dintre lumea copilarii sic ea a adultilor . sau dinpotriva reprezinta un act de protest contra multiplelor interdictii categorice inpuse de adulti nu fuma nu bea , nu teplimba seara tirziu.
Pentru multi adulti tigara este un element de siguranta mai aes atunci cind se afla intrun dezechilibru sufletesc , sint deprimati de ceva sau iritati.Fumatul este considerat un act de barbate ,si de acea fumatorul este prezentat de agentiile publicitare drept un om puternic singur de sine ferm in action sale.

Adeseori fumatorul nu crede ca prezinta pericol pentru cei dinjur,si nici pentru societate in asamblul , imagindusi ca este un om de llita ,care stie a se impune in relatii de serviciu si personale ,ear tigara ,in viziunea lui ,este un element indispinibele al mitului succesului al personalitatii realizate in viata.

Nu este exclus ca aceasta se intimpla si din cauzaca societatea nu considera fumatul o actiune atit de grava cum este abuzul de alcool , de exemplu . fumatorul spre deosebire de betiv este calificat de cei din jur ca persoana prea nervoasa .Rezumind cele spuse , se cere mentionat ca incercarea de a fuma nu inseamna altceva decit a face o alegere intre sanatate si o boala incurabila ce poate finalize cu moartea.

Pentru a cunoaste substantele nocive continute in tutunul unei tigari si ce se intimpla cu ele in timpul arderii tigarii, analizati diagramele din dreapta.Inspiratia unui fum de tigara dureaza 2 sec intervalul dintre doua fumuri de tigara successive - 2 minute volumul de fum inspirit este de 30 ml - este putin sau mult acest volumul inspirit ? de remarcat aici ca fiecare portie de fum de tigara inspirata contine numeroase substante chimice extreme de pericoloase care penetreza alveolele sau se depun pe suprafata lor interna,producind afectiuni grava. Printer aceste substante sint:

1.Oxidul de carbon
2.Nicotina si derivatii ei
Oxidul de carbon . blocheza partial transportul oxigenului de la plaminii la cellule. De aceea oxidul de carbon poate provoca asfixia: fumul de tigara contine pina la 6% de oxid de carbon.

Nicotina. Provocind sporirea rapida a ritmului cardiac si prin urmare a presiunii sangvine ,ea deregleza ritmul normal al activitatii inimii , silindo astfel sa functioneze cu supraefort . totodata, nicotina are actiune toxica asupra sistemului nervos. Continindul nicotinei in fumul de tigara este de 2-3%.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.