Oferta de turism

Trimis la data: 2014-10-22
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 13
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionela_G
Dimensiune: 30kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In general, piata, deci si cea turistica, reprezinta sfera interferentelor intereselor economice ale purtatorilor cererii, materializate prin consum, pe de o parte, cu cele ale purtatorilor ofertei, materializate prin productie, pe de alta parte.
Specificul industriei turistice determina distinctia ce trebuie facuta intre semnificatiile a doua concepte cu care se opereza: "oferta turistica" si "productia turistica".
In turism, oferta turistica reprezinta ansamblul atractiilor ( naturale, istorice etc.) care pot determina interesul turistilor, impreuna cu potentialul de servire a retelei de unitati turistice ( baza materiala, infrastructura etc.) orientate spre satisfacerea cererii potentialilor turisti.
Specificul turismului ca activitate economica, la fel ca in cazul cererii si consumului orientat spre acest domeniu, imprima ofertei si respectiv productiei turistice cateva caracteristici ( particularitati):
A. Principala caracteristica a ofertei turistice o reprezinta complexitatea si eterogenitatea sa. Aceasta vizeaza atat structura ofertei, cat si structura productiei si aintreprinzatorilor din turism. Elementele ofertei turistice pot fi structurate in:

- elemente de atractie, cele care stimuleaza interesul potentialilor turisti pentru a le vizita si intrebuinta, compuse din resurselr naturale si cele umane (atractiile socio-culturale, tehnologice), avand o importanta relative in timp si spatiu in cadrul ofertei turistice;
- elemente functionale, alcatuite din echipamentul si serviciile care fac posibila desfasurarea productiei turistice.
Din ratiuni de sistematizare, oferta turistica ar putea fi clasificata in patru grupe mari :

a) oferta turismului de vacanta : turism de odihna si recreere (individuala sau familiara), turism balnear, turism sportiv;
b) oferta turismului de sanatate : turism de tratament, turism profilactic;
c) oferta turismului de afaceri : turism itinerant, turism de congrese si conventii, turism cu titlu stimulator etc.
d) oferta turismului cultural : turismul de studii, schimb de experienta si initiere tehnica, artistica, festivaluri, turism religios etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.