Olimpiada locala la fizica

Trimis la data: 2014-12-28 Materia: Fizica Nivel: Liceu Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: catana.inga Dimensiune: 16kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1.Volumul unei mase de gaz ideal s-a marit cu 20 de procente, presiunea variind cu 0,4 *10a�" Pa la temperatura constant. Calculati presiunea finala a gazului.
2.Temperatura absoluta a unei mase de gaz s-a micsorat de 1,5 ori ,iar volumul lui s-a marit cu 10 procente. De cite ori a variat presiunea gazului?

Intr-un vas cu volumul de 0, 5 l se afla o masa de gaz ideal la presiunea egala cu 10a�" Pa si temperatura - cu 127 a"� C. Ce numar de molecule trebuie sa iasa din vas pentru ca presiunea sa se micsoreze de 2 ori?4.Temperatura sursei calde in masina Carnot este de 1,5 ori mai mare decit a sursei reci . Calculati randamentul masinii si lucrul ei util,daca racitorului i s-au cedat 10 kj de caldura.

5.La micsorarea distantei dintre doua sarcini punctiforme cu 0,2 m forta de interactiune a lor s-a marit de 2,25 ori . Calculati distanta initiala dintre sarcini.Data____________
Numele, Prenumele___________________
Evaluare scrisa la olimpiada de fizica in clasa a XII-a
1.Defazajul dintre intensitatea curentului alternativ de frecventa industriala si tensiunea de la bornele unei bobine reale cu inductanta de 0,5 H este de π/4 radiani. Care sint valorile intensitatii curentului si rezistentei active a bobinei, daca la bornele ei este aplicata o tensiune de 12 V?

2.O bobina reala este conectata la o retea de curent alternativ cu tensiunea efectiva de 220 V. Defazajul dintre oscilatiile tensiunii si ale curentului din circuit constituie 2π/9 radiani, iar puterea activa disipata in bobina este de 12 W. Determinati valoarea efectiva a intensitatii curentului prin bobina, impendanta circuitului, rezistenta si reactanta inductiva ale bobinei.

3.Distanta dintre fantele unui dispozitiv Young este de 1 mm. Pe un ecran parallel cu planul fantelor se observa tablou de interferenta obtinut la iluminarea dispozitivului cu lumina monocromatica si se constata ca interfanja este I =0,5 mm. Deplasind ecranul cu o distanta de 35 cm intr-un plan parallel cu pozitia lui initiala, interfanja devine i=o,7 mm. Determinati lungimea de unda a luminii folosite in dispozitiv.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.