Omraam Mikhael Aivanhov - Casatoria, simbol universal

Trimis la data: 2009-01-17
Materia: Sociologie
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 9.96 / 10
Downloads: 0
Autor: Nadia Stroe
Dimensiune: 23kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
La cinema, la teatru, in romane, in cantece, poeme, despre ce este vorba? Despre dragoste. Despre dragoste si despre casatorie. Iata ca despre dragoste si casatorie nu trebuie sa discutam: barbatii si femeile vin pe pamant cu nevoia de a iubi si, pentru marea majoritate, de a se lega prin casatorie de fiinta pe care o iubesc. Evident, dragostea si casatoria nu merg totdeauna impreuna; cateodata e dragoste fara casatorie, alteori e casatorie fara dragoste. Cu toate acestea, la modul general, un barbat si o femeie care se iubesc au tendinta de a se casatori pentru a trai impreuna si pentru a se pastra unul pentru celalalt. Deci, in mod obisnuit, barbatii si femeile se iubesc si se casatoresc. Asa merge lumea.
Si daca pun acum intrebarea: "E de la sine inteles, preocuparea voastra principala e dragostea si casatoria. Dar cum le-ati inteles ? De ce trebuie sa va casatoriti? Sau, mai mult decat atat, fara a vorbi despre casatorie, de ce credeti ca trebuie sa stabiliti un contact cu o alta fiinta, sa va uniti cu ea, si cel putin pentru cateva secunde sa formati o unitate?"... cine stie sa raspunda? Foarte putini oameni si-au pus problema; din moment ce lucrurile stau asa, de ce sa ne batem capul?

Dar iata ca Initiatii, care au obiceiul de a reflecta asupra tuturor manifestarilor existentei pentru a le aprofunda, au descoperit ca aceasta tendinta atat de naturala, atat de raspandita, de a cauta o alta fiinta pentru a te uni cu ea, ascunde unul dintre cele mai mari secrete ale universului. Daca omul ar intelege semnificatia acestei tendinte si ar sti sa o utilizeze in munca spirituala ar deveni o divinitate.

Traditia povesteste ca la origine, fiinta umana a fost creata barbat si femeie. Deci, orice barbat este in acelasi timp barbat si femeie, si orice femeie este in acelasi timp femeie si barbat. A fi barbat sau femeie inseamna a nu fi decat o jumatate, si nu-i ramane fiecaruia de facut altceva decat sa isi gaseasca jumatatea complementara. Unde? In el insusi. Acesta este lucrul care nu se stie. Pentru fiecare barbat si fiecare femeie adevarata casatorie este unirea interioara cu cealalta jumatate a fiintei sale si nu unirea exterioara cu o alta femeie sau un alt barbat.

Da, aceasta este adevarata casatorie: a gasi aceasta cealalta jumatate a eului propriu, a o atrage si a fuziona cu ea si a deveni, in fine, o fiinta completa pentru a realiza o munca magica. Majoritatea casatoriilor care se fac pe pamant nu sunt decat experiente, incercari, mai mult sau mai putin reusite, asteptand de a putea realiza adevarata casatorie care este de ordin spiritual. Aceasta adevarata casatorie e reprezentata in religiile Indiei prin simbolul lingamului. Cunoasteti acest simbol: el invata ca cele doua principii (principiul masculin reprezentat de linia verticala, si principiul feminin reprezentat de baza orizontala) nu trebuie sa fie niciodata separate in fiinta umana.

Fiecare barbat, fiecare femeie trebuie sa ajunga sa realizeze interior uniunea celor doua principii. Desigur, este foarte dificil; si chiar, majoritatea timpului, cand barbatul si femeia se unesc fizic, in realitate ei raman separati: in sufletul lor, in capul lor, ei sunt separati. Faptul ca ei sunt separati fizic, aceasta nu are importanta; ceea ce este important, este ca fiecare sa realizeze in el insusi casatoria principiului masculin si al principiului feminin.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.