Omul si cosmosul

Trimis la data: 2004-12-19
Materia: Fizica
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 8.12 / 10
Downloads: 19
Autor: Barbu Alina
Dimensiune: 6kb
Voturi: 168
Tipul fisierelor: rtf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Explozia informationala din ultimul secol a dus (a un salt remarcabil al civilizatiei umane!Acum intelegem poate cat de insuficiente ne sunt informatile despre Univers, cat de multe sunt intrebarile care asteapta raspuns si poate banuim raspunsuri fara intrebari.
James Burke, un cunoscut cercetator britanic spunea ca “niciodata pana astazi n-au existat atat de multi oameni care sa stie atat de putine despre ata de multe lucruri.”

Homo Sapiens cred ca se transforma in Homo Cosmicus. Intrebarile despre existenta vietii in afara Terrei, a vietii rationale despre existenta vietii in afara Terrei, a vietii rationale despre posibilitatea de contactare si conectare la pulsul Universului tind sa ne trensforme existenta si sper ca nu intr-un cerc vicios.

In secolul al V-lea i.e.n. Democrit- filozof cu o uimitoare capacitate de previziune stiintifica, bazandu-se doar pe intuitie si logica, afirma existenta atomului in microcosmos.

“Lumile ordonate sunt limitate si difera ca marime, iar intervalele cosmice dintre ele sunt inegale… unele lumi ordonate(planetele) au produs animale, plante si mai ales apa.”

Secole mai tarziu (17 . I. 16000) Giordano Bruno era ars pe rug pentru “crima de a fi emis si sustinut absurda si diabolica teorie a pluralitatii lumilor si existenta vietii in intregul Univers.”

J. Kepler se intreaba: “daca aceste lumi sunt locuite, cine le locuieste? Suntem noi sau ei stapanii Universului?”De la ideile intuitive ale filozofilor antici pana la calculele computerizate ale radioastronomilor a fost un drum lung, datorat in mare parte cutezatorilor care au respins dogmatismul teoriilor creationiste sau confortul celor conservatoare.Universul, in imensitatea lui, este doar o aglomerare, in mediu arid, fara viata?
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.