Onomatopee

Trimis la data: 2010-07-31
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 1
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionela_R
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Termenul provine din fr. onomatopee, gr. onomatopoia (cf. onoma "nume" si poiein "a face, a crea"). Cuvant format din sunete care imita lucrul pe care il semnifica. Un exemplu de 0., celebru in Antichitate, este versul lui Ennius, unde se imita sunetul trompetei: "At tuba terribili sonitu taratantara dixit" (Iar trompeta cu un sunet teribil a spus taratantara). Un exemplu de 0. se afla la Eminescu: "...vin sageti de pretutindeni;
Cosbuc a sugerat prin armonie imitativa, folosind si aliteratia (v.), suflarea unui vant aprig: "Prin vulturi vantul viu vuia" (Nunta Zamfirei). St. O. Iosif, in Cataracta Londrei, foloseste sonoritati onomatopeice: "Mereu, mereu coboara, domoala ori zglobie / Batrana cataracta, vulcan de apa vie".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.