Optimismul la locul de munca

Trimis la data: 2009-05-10
Materia: Psihologie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.50 / 10
Downloads: 91
Autor: ElenaVerona
Dimensiune: 12kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Optimismul se afla la baza gandirii poziitve. Este un mod de a gandi care prevede succesul indivizilor in orice se implica. Prin urmare, vor depune mai mult efort pentru a'si atinge obiectivele, fata de cei care sunt pesimisti s 727s189h i nu se vor simti inspirati sa depuna acelasi efort deoarece "oricum nu o sa iasa bine". Legatura cu managementul stresului rezulta din faptul ca in general oamenii optimisti nu sunt la fel de predispusi la stres, depresie sau apatie. Optimismul este o atitudine care iti permite sa crezi ca poti deveni mai bun si asta se reflecta pozitiv si la colegii tai.
Aceasta trasatura de caracter a ajuns sa fie considerat un fenomen biologic de catre Lionel Tiger in cartea sa Optimism: The biologz of hope. Evolutia ne-a acordat aceasta trasatura de gandire, aceea de a crede ca probabilitatile lucreaza in favoarea noastra, pentru a ne inlesni supravietuirea.

Optimismul a ajuns sa influenteze felul inc are gandim, n care ne purtam si felul in care vedem evenimente cum ar fi moartea, nasterea. Credinta ca exista viata dupa moarte este un astfel de exemplu. Pe de alta parte, nu se stie inca daca pesimismul este o trasatura mosstenita sau dobandita. Raspunsul este in cel mai bun caz, amandoua. O persoana care a crescut intr-un mediu pessimist va fi foarte afectat de evenimente negative.

De exemplu cineva care tocmai a absolvit o facultate este increzator in sansele sale dea gasi o slujba, insa 10 interviuri esuate mai tarziu, deja banuieste ca niciodata nu-si va gasi un job.Pesimismul este la fel de, daca nu mai, contagios decat optimismul. Oamenii se pot descuraja numai daca asculta muzica trista sau sunt expusi la o poveste intunecata. Culminarea acestor factori si a experientelor negative din viata pot duce la fenomenul de rumination.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.