Orasul borcanelor - roman politist

Trimis la data: 2011-06-22
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 2
Nota: 8.55 / 10
Downloads: 107
Autor: Ilie Petru
Dimensiune: 7kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Romanul incepe cutremurator cu o crima ce este descoperita de inspectorul-sef Erlendur Sveinsson, un detectiv foarte competent,tacut,ursuz si cu umor sec,folosind metode inedite de a descoperi criminalul.Victima era un batran de 60 de ani pe nume Holberg ce avuse un trecut foarte agitat.
Erlendur descopera o poza ce duce la descoperirea unui viol de acum 40 de ani. In continuare se face acheta si se dovedeste ca poza este a unei fetite(Audur) care era fiica lui Holberg in urma violului aceasta conducand la si mai mult mister.Fetita murise in urma unei tumori pe creier si s-a cerut deshumarea acesteia, insa matusa acesteia(Elin) era foarte tulburata urand politaii peste masura.

Detectivul avea si el o relatie familiala nepotrivita, fiind despartit si avand o fiica drogata acesta scotandu-l uneori din sarite cand ii cerea bani.Se fac investigatii in jurul lui Holberg si se afla ca acesta are 2 prieteni Elendil si Gretar, niste "scursuri ale societati",unul fiind disparut de un deceniu.In urma unor ideii geniale ale unui prieten cauta in casa lui Holberg cadavrul lui Gretar fiind in cele din urma gasit si analizat impreuna cu rolele fotografice.

In urma autopsiei s-a constat ca fetita nu avea creierul pus la loc si detectivul face investigatii ducandu-l la un patolog ce ii zice despre "orasul borcanelor",un loc unde se colectionau organe, dar mai descopera si ca Holberg purta o mutatie genetica ce avea ca drept urmare moartea la sexul feminin.Erlendur afla ca Holberg a mai violat o femeie si afla ca aceasta are un fiu, Einar care a avut si el de asemena o fetita care a murit la varsta de 5 ani.In final, Erlendur descopera criminalul lui Holberg si anume Einar gasindu-l pe Einar in cimitir cu fetita acea moarta de 40 de ani incercand sa o ingroape.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.