Ordin pentru aprobarea formularului pentru inregistrarea accidentului de munca

Trimis la data: 2014-04-14 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 59 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Anca_Z Dimensiune: 48kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Avand in vedere:
- art. 51 alin. (2) din Legea securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006;
- art. 122 alin. (2) lit. j) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii securitatii si sanatatii in munca nr. 319/2006, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.425/2006;
- Hotararea Guvernului nr. 412/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, cu modificarile si completarile ulterioare,
in baza art. 16 din Hotararea Guvernului nr. 412/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, cu modificarile si completarile ulterioare,
ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei emite urmatorul ordin:

Fiecare accident de munca primeste cate un numar care se completeaza de catre intreprinderea si/sau unitatea care inregistreaza accidentul, in ordinea crescatoare a producerii accidentelor de munca (aceasta evidenta se va tine de la inceputul anului calendaristic, primul accident de munca produs de la inceputul anului va avea numarul 1). Numerotarea formularelor trebuie sa fie unica, pentru intreprinderea si/sau unitatea economica respectiva!

In prima zona (delimitata de un I) se trece numarul de inregistrare al accidentului respectiv in evidenta unitatii.
In a doua zona se trece numarul persoanelor accidentate in cadrul accidentului respectiv.
In a treia zona se trece un numar care identifica formularul corespunzator fiecarei persoane accidentate.

Astfel, de exemplu, presupunand ca la un angajator s-a produs un accident colectiv de munca, cu 5 accidentati, iar in registrul de evidenta al accidentelor de munca din cadrul unitatii s-a ajuns la numarul 51, formuiareie (pentru accidentatii individuali din cadrul accidentuilui colectiv) vor fi in numar de 5, si vor purta numerele 51/5/1, 51/5/2, 51/5/3, 51/5/4, 51/5/5. Daca s-a accidentat o singura persoana, inregistrata la numarul 52 se va completa 52/1/1 iar daca s-au accidentat doua persoane, la numarul 56, fisele vor fi numerotate 56/2/1 si 56/2/2.

Se inscrie in clar denumirea completa a intreprinderii si/sau unitatii care inregistreaza accidentul de munca. Se adauga, in zona prevazuta pentru coduri, codul SIRUES al respectivei intreprinderi si/sau unitati si codul unic de inregistrare (sau codul fiscal).
. Judetul Se inscrie in clar denumirea judetului pe teritoriul caruia isi are sediul intreprinderea si/sau unitatea care inregistreaza accidentul de munca. Se adauga, in zona prevazuta pentru coduri, codul corespunzator care se ia din lista de coduri de judete existenta in instructiuni (acest cod este codul SIRUTA la nivel de judet).

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.