Ordin privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitara pentru proiectele de amplasare

Trimis la data: 2014-03-16 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 38 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Dan_A Dimensiune: 39kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Se aproba Procedurile de reglementare sanitara pentru proiectele de amplasare, constructie, amenajare si reglementare sanitara a functionarii obiectivelor si a activitatilor desfasurate in acestea, altele decat cele supuse inregistrarii in registrul comertului, prevazute in anexa nr. 1.
ART. 2
Se aproba Procedurile de reglementare sanitara a punerii pe piata a substantelor si produselor noi sau importate pentru prima data si destinate utilizarii ori consumului uman, prevazute in anexa nr. 2.

Ministerul Sanatatii si Familiei va elabora, in termen de 180 de zile de la publicarea prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Metodologia de realizare a studiului de impact asupra sanatatii si de abilitare a institutiilor care pot efectua aceste studii. Tarifele de avizare si autorizare sanitara, avizare sanitara si notificare a substantelor si a produselor noi, precum si de consultanta de specialitate vor fi stabilite, prin ordin al ministrului sanatatii si familiei, in termen de 30 de zile de la data publicarii prezentului ordin in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga prevederile Ordinului ministrului sanatatii nr. 331/1999 privind aprobarea Normelor de avizare sanitara a proiectelor obiectivelor si de autorizare sanitara a obiectivelor cu impact asupra sanatatii publice, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 276 din 16 iunie 1999.
Directia generala de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii si Familiei, directiile de sanatate publica si institutele de sanatate publica vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Avizul sanitar si autorizatia sanitara se emit in baza Legii nr. 100/1998 privind asistenta de sanatate publica, cu respectarea atributiilor ce sunt de competenta directiilor de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, a directiilor de specialitate din cadrul ministerelor cu retea sanitara proprie, stabilite prin ordin al ministrului sanatatii si familiei.

Scopul procedurilor de reglementare sanitara pentru proiectele de amplasare, constructie, amenajare si reglementare sanitara a functionarii obiectivelor si a activitatilor desfasurate in acestea, altele decat cele supuse inregistrarii in registrul comertului, este prevenirea situatiilor care ar putea pune in pericol sanatatea publica.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.