Ordonanta privind organizarea si finantarea rezidentiatului

Trimis la data: 2013-10-04 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 22 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 31kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata si art.1, pct.III.1 din Legea nr.373/2007 privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonante.Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

Art. 1. (1) Rezidentiatul reprezinta forma specifica de invatamant postuniversitar a absolventilor licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie, care asigura pregatirea necesara obtinerii uneia dintre specialitatile cuprinse in Nomenclatorul de specialitati medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala.

(2) Rezidentiatul se organizeaza sub forma rezidentiatului pe locuri, a rezidentiatului pe post si a rezidentiatului cu timp partial.
(3) Intreaga activitate de pregatire prin rezidentiat se desfasoara sub autoritatea Ministerului Sanatatii Publice si a Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.

Art. 2. - (1) Admiterea la forma de rezidentiat pe locuri si la forma de rezidentiat pe post se face prin concurs national, organizat de Ministerul Sanatatii Publice in sesiune unica, in trimestrul patru al anului. Concursul pentru aceste forme de rezidentiat se organizeaza pe domeniile de medicina, de medicina dentara si de farmacie, pe baza unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului sanatatii publice .

(2)Prin exceptie de la prevederile alin.(1) in anul 2008, Ministerul Sanatatii Publice organizeaza concurs pentru forma de rezidentiat pe post si in semestrul unu al anului.Art. 3. (1) Rezidentiatul cu timp partial se organizeaza numai pentru specialitatea medicina de familie. (2) La acesta forma de rezidentiat au acces medicii de medicina generala cu drept de libera practica.(3) Admiterea se face prin selectie organizata de Ministerul Sanatatii Publice.

(4) Selectia si pregatirea prin rezidentiat cu timp partial in specialitatea medicina de familie se organizeaza pe baza unei metodologii aprobata prin ordin al ministrului sanatatii publice,cu avizul Colegiului Medicilor din Romania.Art.4 (1) Rezultatele concursului national pentru forma de rezidentiat pe locuri, respectiv pentru forma de rezidentiat pe post si rezultatele selectiei pentru rezidentiatul cu timp partial in specialitatea medicina de familie, se confirma prin ordin al ministrului sanatatii publice.

(2) Medicii, medicii dentisti si farmacistii care promoveaza concurs organizat pentru forma de rezidentiat pe locuri si aleg loc in specialitate se confirma prin ordin al ministrului sanatatii publice ca rezidenti in specialitatea respectiva, cu pregatire in centrul universitar ales.(3) Medicii, medicii dentisti si farmacistii care ocupa post de rezident, se confirma prin ordin al ministrului sanatatii publice ca rezidenti cu post in specialitatea postului ales.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.