Ordonanta privind managementul institutiilor publice de cultura

Trimis la data: 2014-04-22 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Costi_S Dimensiune: 24kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
(1) In vederea asigurarii eficientei activitatii institutiilor publice de cultura si a continuitatii actului managerial, angajarea directorilor generali sau a directorilor, dupa caz, denumiti in continuare conducatorii institutiilor publice de cultura, din cadrul institutiilor publice de cultura, se face prin contract de management, pe baza unui concurs de proiecte de management.
(2) Contractul de management prevazut la alin. (1) este asimilat contractului individual de munca pe perioada nedeterminata si se incheie cu ordonatorul principal de credite al autoritatii publice in subordinea sau sub autoritatea careia functioneaza institutia publica de cultura.

(3) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a salariilor de baza in sectorul bugetar si a indemnizatiilor pentru persoane care ocupa functii de demnitate publica, cu modificarile si completarile ulterioare, ocuparea functiilor de conducere prevazute la alin. (1) se face in toate cazurile in mod independent de ocuparea unei functii de executie in cadrul institutiei publice de cultura in cauza.

(4) Salarizarea conducatorilor institutiilor publice de cultura se face la nivelul limitei maxime prevazute pentru functiile publice de executie, corespunzatoare fiecarei institutii publice de cultura, majorata cu 55% pentru directorul general sau, dupa caz, pentru director. Alin. (1),(2) si (4) ale art. 1 au fost modificate prin pct. 1 al art. I din LEGEA nr. 114 din 4 mai 2006 publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 413 din 12 mai 2006.

ART. 2
(1) Procedurile de organizare a concursului prevazut la art. 1 alin. (1), in vederea angajarii conducatorilor institutiilor publice de cultura, se declanseaza de ordonatorii principali de credite in subordinea carora functioneaza institutiile publice de cultura, in termen de 10 zile calendaristice de la vacantarea postului de conducere.
(2) Organizarea concursului prevazut la art. 1 alin. (1) se aduce la cunostinta publica prin grija ordonatorului principal de credite,

prin publicare in mijloacele de informare in masa si prin afisare la sediul ori pe pagina de Internet a institutiei organizatoare.
(3) Concursul prevazut la art. 1 alin. (1) se desfasoara in termen de minimum 30 de zile si de maximum 60 de zile de la vacantarea postului de conducere pentru care se organizeaza concursul.
(4) La concursul prevazut la art. 1 alin. (1) pot participa si cetateni ai statelor membre ale Uniunii Europene.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.