Ordonante presedentiale

Trimis la data: 2014-12-06 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: AnaMaria_B Dimensiune: 15kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Instanta va putea sa ordone masuri vremelnice in cazuri grabnice , pentru pastrarea unui drept care s-ar pagubi prin intarziere , pentru prevenirea unei pagube iminente si care s-ar putea repara , precum si pentru inlaturarea piedicilor care s-ar putea ivi cu prilejul unei executari .Cererea de ordonanta presedentiala se va introduce la instanta competenta sa se pronunte asupra fondului dreptului .
Ordonanta va putea fi data si fara citarea partilor si chiar atunci cand exista judecata asupra fondului . Judecata se face de urgenta si cu precadere . Pronuntarea se poate amana cu cel mult 24 de ore , iar motivarea ordonantei se face in cel mult 48 de ore de la pronuntare .

Creditorul care nu are titlu executoriu, dar a carui creanta este constatata prin act scris si este exigibila, poate solicita infiintarea unui sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile ale debitorului, daca dovedeste ca a intentat actiune . El poate fi obligat la plata unei cautiuni in cuantumul fixat de catre instanta .

Acelasi drept il are si creditorul a carui creanta nu este constatata in scris , daca dovedeste ca a intentat actiune si depune, o data cu cererea de sechestru, o cautiune egala cu jumatate din valoarea reclamata .

Instanta poate incuviinta sechestrul asigurator , chiar daca creanta nu este exigibila , in cazurile in care debitorul a micsorat , prin fapta sa , asigurarile date creditorului sau nu a dat asigurarile promise , ori atunci cand exista pericol ca debitorul sa se sustraga de la urmarire , sau sa-si ascunda , ori sa-si risipeasca averea sa .

In aceste cazuri , creditorul trebuie sa dovedeasca indeplinirea celorlalte conditii prevazute de art. 591 alin. (1) si sa depuna o cautiune al carei cuantum va fi fixat de catre instanta .Cererea de sechestru asigurator se adreseaza instantei , care judeca procesul .Instanta va decide de urgenta , in camera de consiliu , fara citarea partilor , prin incheiere executorie , fixand , tototdata daca este cazul , cuantumul cautiunii si termenul inauntrul caruia urmeaza sa fie depusa aceasta .Incheierea este supusa numai recursului , in termen de 5 zile de la comunicare . Recursul se judeca de urgenta si cu precadere , cu citarea in termen scurt a partilor .

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.