Organele de control din Republica Moldova

Trimis la data: 2016-11-15 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: xenofonti Dimensiune: 13kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Organele controlului isi desfasoara activitatea de control in baza Constitutiei, legilor privind instituirea, competenta si principiile activitatilor, altor legi si acte normative ce reglementeaza activitatea de control din Republica Moldova.

Locul si rolul institutiilor de control sunt stabilite prin constructiile si legile fiecarei tari, reglementari care fixeaza atributiile, drepturile, obligatiilesi raspunderile, precum si structurile organizatorice si de conducere ale acelor institutii.

VI. Inspectoratul Principal de Stat in Standardizare, Metrologie, Supraveghere Tehnica si Protectia Consumatorilor - organ de control ce activeaza in baza Hotaririi Guvernului nr.757 din 23.06.2008.

Inspectoratul este organ public de specialitate, care isi desfasoara activitatea in subordinea Ministerului Economiei si Comertului si este persoana juridica.

Inspectoratul are urmatoarele atributii:

1) organizarea si exercitarea functiilor de supraveghere a pietei, inclusiv prin control, in numele statului, la toate etapele ciclului vital al produsului sau al prestarii serviciului: proiectare, fabricare, pastrare, depozitare, transportare, prelucrare, reconditionare sau rebutare, import, comercializare, folosire prin:

2) efectuarea controlului metrologic legal al respectarii de catre persoanele juridice si/sau fizice a prevederilor actelor legislative si normative in domeniul metrologiei legale referitor la:

3) asigurarea evidentei actelor de control si pastrarii lor in decurs de 5 ani de la incheierea controalelor;

4) generalizarea rezultatelor supravegherii pietei, efectuarea analizei cauzelor nerespectarii prevederilor actelor legislative si normative din domeniu;

5) examinarea reclamatiilor consumatorilor in vederea protejarii drepturilor lor legitime.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.