Organizarea hotelului

Trimis la data: 2015-05-14
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Eduard_L
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Un hotel este (de obicei) o singura cladire, care poate fi mare sau mica, dar in interiorul acesteia se afla o echipa de oameni care o face sa functioneze. Oricine ar dori sa controleze si sa faca astfel ca hotelul sa aiba succes fmanciar, trebuie sa stie ca acest lucru necesita munca de echipa, organizare, un management eficient si o structura de personal adecvata.
Organizatia poate fi definita, in general, ca un sistem de activitati coordonate ale unui grup de oameni, care coopereaza pentru atingerea unui scop comun, fiind condusi de catre o anumita autoritate.Un hotel poate fi considerat o organizatie deoarece:
Punerea in valoare a obiectivelor presupune realizarea unei diversitati de sarcini, avand scop asigurarea unui sejur placut oaspetelui in conditii de rentabilitate pentru hotel.Un ansamblu de sarcini formeaza o funciune.Studiul functiunilor presupune discompunerea activitatii globale a hotelului in functiuni elimentare.Fiecare din functiuni trebue corespunda unui centru de responsabilitate sau de gestiune.

De retinut
O funciune este formata din diverse sarcini(casierie: a incasa un sold al facturii, a efectua o operatiune de schimb valutar..)
Sarcini de acees natura se pot regasi in sanul mai multor functiuni(control:controlul rezervarilor, de informatii privind oaspetele, controlul calitatii curateniei etc)
O persoana poate asigura realizare mai multe functiuni, ele regasindu-se in sinul acelues serviciu( receptionerul este de cele mai multe ori responsabil de functiuni cum ar fi: primirea oaspetelui, rezervarea camerilor de cazare, informarea clientilor, facturare-casa etc)

Una si aceias functiune nu poate fi asigurata de catre mai multe servicii(functiunea de primire se desfasoara de Receptie:garantie calitatii , cea mai buna comunicare interna, cetralizarea informatiilor etc)Elementele componente ale structurii organizatorice sunt: functiile personalului, posturile, compartimentele, ponderea ierarhica, nivelurile ierarhice si relatiile organizatorice.
Functiile personalului reunesc ansamblul atributiilor si sarcinilor omogene ce revin fiecarui individ in vederea desfasurarii activitatilor necesare realizarii obiectivelor derivate din obiectivele generale ale organizatiei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.