Organizarea administratiei publice locale in Vechiul regat al Romaniei (1866-1918)

Trimis la data: 2017-01-24
Materia: Administratie
Nivel: Facultate
Pagini: 15
Nota: 9.98 / 10
Downloads: 2
Autor: Anea nina
Dimensiune: 26kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Este un fisier tip doc.

Este un referat la specializarea administratie publica despre organizarea administratiei publice locale in Vechiul regat al Romaniei (1866-1918)
In cursul secolului al XIX-lea, conceptul de "guvernare" a cunoscut in teoria si practica administrativa europeana un proces de nuantare semantica. In cadrul acestui proces, activitatea de executare propriu-zisa a legilor s-a separat treptat de activitatea mult mai complexa de directionare a politicii generale a statului. Sub influenta franceza, doctrina administrativa romaneasca a preluat si ea cele doua sensuri, facand la randul sau distinctie intre cele doua activitati ale puterii executive, pe care le-a denumit:administrare si guvernare.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.