Organizarea planului de inovare

Trimis la data: 2010-10-18
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 7.88 / 10
Downloads: 44
Autor: Constanta manole
Dimensiune: 19kb
Voturi: 5
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
O parte covarsitoare a activitatilor care se desfasoara in organizatii sunt de asa maniera organizate incat pot fi caracterizate ca fiind de rutina. Premizele unei activitati de succes sunt asigurate de organizatiile care se caracterizeaza prin structurarea de sisteme pentru atingerea obiectivelor pe termen lung. Pentru a putea lua in consideratie factorii de influenta ai unui mediu care se dezvolta in mod dinamic este necesara si o anumita doza de flexibilitate.
In organizatiile mari chiar executarea planului de inovare este privita ca o activitate pe termen lung si este supervizata de conducerea de varf, care deruleaza diverse procese de innoire (variatii de modele, cosmetizari si dezvoltari ulterioare) - totusi fara a avea un grad foarte mare de inovare. Este necesara totusi dezvoltarea unor noi generatii de produse, prin urmare si in organizatiile mari, pe langa organizatia de baza se infiinteaza structuri ce vizeaza crearea unor noi proiecte - despre care se relateaza in continuare.

In cadrul unui proiect trebuie realizat un plan care presupune anumite pregatiri organizatorice sau etape, si care are urmatoarele caracteristici:Este bine incadrat in timp (are inceput si sfarsit);Are scopuri bine definite sau definibile (sarcina, rezultat);Pentru organizatia in cauza (firma, administratie, institutie) planul are o specificitate (nu poate fi aplicat in aceeasi forma sau forme asemanatoare in doua cazuri diferite);

Are o asemenea dimensiune incat este necesara o subdivizare pe sarcini diferite corelate, integrabile, reciproc dependente, legate unele de altele intr-o ordine prestabilita;La realizarea planului iau parte, de cele mai multe ori, mai multe persoane si compartimente din interiorul si adeseori si din exteriorul organizatiei;

Sarcinile diferite ale planului pot concura intre ele, precum si cu sarcini apartinand altor proiecte pentru repartizarea, distribuirea diverselor resurse (de personal, financiare, materiale etc.);Adeseori, in special in fazele initiale, apare nesiguranta, riscul de a nu se realiza obiectivele proiectului, de a se depasi termenul de realizare sau cheltuielile prevazute.

4.1.1. Dilema organizatorica
La parcurgerea fazelor principale ale proceselor inovative sunt justificate diferite grade organizationale. Fazele care accentueaza creativitatea pretind, conform experientei acumulate, spatii tot mai mari pentru desfasurarea potentialului creator in timp ce in fazele orientate spre realizare sprijinul este obtinut prin structuri organizatorice precis stabilite. Aceasta stare de fapte este descrisa si cu ajutorul notiunii de "dilema organizatorica".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.