Organizarea si amenajarea spatiului rural Politica Agricola comuna dupa 2013

Trimis la data: 2019-01-27 Materia: Agronomie Nivel: Facultate Pagini: 21 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: lauriycka2020 Dimensiune: 53kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Organizarea si amenajarea spatiului rural Politica Agricola comuna dupa 2013

CUPRINS

1. PRIVIRE GENERALA ASUPRA POLITICII AGRICOLE COMUNE 4
1.1 Scurta istorie a Politicii Agricole Comune 4
1.2. Scurta prezentare a Politicii Agricole Comune de azi 6
1.3.Critici ale Politicii Agricole Comune 8
1.4. Romania si Politica Agricola Comuna 11
2. POLITICA AGRICOLA COMUNA DUPA ANUL 2013 12
2.1. Cum a fost implementata Politica Agricola Comuna in Romania pana in prezent 12
2.2. Diferentele din Romania precum si intre Romania si UE 12
2.3 Care sunt rezultatele Romaniei pana in prezent 14
2.4 Care este pozitia Romaniei fata de Reforma Politicii Agricole Comune
3. CONCLUZII 16
3.1. Pozitia Romaniei 16
3.2. Aspecte sensibile pentru Romania 17
BIBLIOGRAFIE 19

1.1 Scurta istorie a Politicii Agricole Comune

Aceasta sectiune va prezenta o imagine de ansamblu a Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene. Politica Agricola Comuna (PAC) este cel mai mare bloc de finantare al Uniunii Europene si este o politica mult-discutata.
Intentia noastra aici, nu este aceea de a oferi o prezentare completa a PAC, ci doar de a demonstra caracterul evolutiv si obiectivele politicii si de ce au fost luate deciziile in legatura cu reforma.
Aceasta sectiune, precum si sectiunea urmatoare, ne va duce intr-o discutie mai ampla cu privire la reforma PAC 2013 si ramificatiile sale pentru Romania.
Politica Agricola Comuna a fost creata prin Tratatul de la Roma din 1957. A inceput sa functioneze in 1962 si a avut urmatoarele obiective: sa creasca productivitatea, sa asigure standarde de viata echitabile pentru comunitatea agricola, sa stabilizeze pietele, sa asigure disponibilitatea produselor alimentare si sa asigure alimente la preturi rezonabile
PAC a constat in mai multe masuri, inclusiv cotizatii la import, preturi de interventie la care UE ar cumpara produsul agricol daca preturile de pe piata ar scadea sub un anumit nivel si, cel mai important, subventii directe pentru agricultori in functie de nivelurile de productie.
Politica a avut ca efect eliberarea agricultorilor Europei de suisurile si coborasurile pietei si asigurarea ca agricultorii nu vor fi nevoiti sa renunte la munca lor. Originile PAC au fost profund
legate de penuria de alimente din timpul si imediat dupa al doilea razboi mondial, pentru ca aceasta sa nu se mai repete.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.