Organizarea si functionarea Grupului Scolar Economic de Turism

Trimis la data: 2010-08-15 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 42 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Manuel Stucu Dimensiune: 42kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1.1 Scurt istoric
Grupul Scolar Economic de Turism a fost infiintat prin OMEdC nr. 3704/2004, isi are sediul in minicipiul Iasi, str. Milcov nr. 11, tel. 0232/ 245 778, avand ca obiect de activitate invatamantul primar, gimnazial, liceal si profesional.In anul 1984 a fost infiintata Scoala nr. 37 "Mitopolitul Dosoftei", care in 2004-2005 devine Grup Scolar Economic de Turism, infiintat conform prevederilor OMEdC nr. 3704/2004. In 2006 - 2007 institutia sufera o noua transformare absorbind Scoala nr. 16, "Mircea cel Batran", conform deciziei ISJ 267/04.09.2006.

1.2 Obiect de activitate
Sistemul de educatie este format din totalitatea institutiilor, organizatiilor (economice, politice, culturale), infrastructurilor si comunitatilor social-umane (familie, anturaj) care contribuie la formarea si dezvoltarea personalitatii umane prin exercitarea unor functii si roluri pedagogice explicite sau implicite, in mod direct sau indirect.

Sistemul national de invatamant - asa cum este definit in Legea Invatamantului [1]- este constituit din "ansamblul unitatilor si institutiilor de invatamant de diferite tipuri, niveluri si forme de organizare a activitatii de instruire si educare", cuprinzand "unitati si institutii de invatamant, de stat si particulare".Grupul Scolar Economic de Turism are ca activitate:invatamantul primar: clasele I-IV;invatamantul secundar: invatamantul gimnazial, secundar inferior, clasele V-IX;invatamantul liceal, secundar superior, clasele X - XII/XIII;invatamantul profesional: anii I- II/III;

Invatamantul general obligatoriu este de 9 clase. Varsta de debut a scolaritatii este la 7 ani. Teorectic, varsta de incheiere a invatamantului general obligatoriu este la 17 ani, conform Art. nr. 6 din Legea Invatamantului Nr. 84/1995.

In cadrul Grupului Scolar Economic de Turism cursantii pot opta la specializari pentru urmatoarele calificari profesionale:
1.Servicii:Tehnician in turism;Tehnician in hotelarie;Organizator banqueting;Tehnician in activitati de comert;
2.Turism si alimentatie:Lucrator in alimentatie;Lucrator in hoteluri;Lucrator hotelier;Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie;Bucatar;
3.Comert:Lucrator in comert;Comerciant-vanzator marfuri alimentare;Comerciant-vanzator marfuri nealimentare.

1.3 Organizare interna
1.3.1 Sturctura organizatorica
Baza materiala a unitatii de invatamant este formata din: sali de clasa si cabinete scolare- 36, sali de gimnastica- 2, laboratoare- 10, terenuri sportive-3 calculatoare: utilizate de catre elevi (51), utilizate de catre personalul didactic (2), utilizate in administratie (14).

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.