Organizarea si fundamentarea proceselor de munca si de productie la

Trimis la data: 2018-03-22 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 57 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: alexandralzr Dimensiune: 306kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Cuprins:

Capitolul 1. Concepte de baza in managementul productiei alimentare
1.1. Locul si rolul in industria alimentara din romania
1.2. Definirea, locul, rolul si atributiile intreprinderii moderne de productie
1.3. Structura industriei alimentare
1.3.1. Industria de prelucrare a carnii capitolul
2. Evolutia societatii comerciale si diagnosticul
2.1. Obiectul de activitate
2.2. Obiectivele proiectate
2.3. Capacitatea de productie si productivitatea muncii
2.4. Profilul de productie
2.4.1. Productia realizata
2.4.2. Productia prognozata
2.4.3. Proiectarea costului de productie si de livrare
2.5. Justificarea necesitatii si oportunitatii in realizarea productiei
CAPITOLUL 3. STABILIREA AMPLASAMENTULUI SI DIMENSIUNII UNEI INTREPRINDERI AGROALIMENTARE
3.1. Stabilirea dimensiunii suprafetei de productie si depozitare
3.2. Metode de dimensionare a suprafetei necesare pentru productie
3.3. Etapele procesului de amplasare
3.4. Metode de amplasare
3.5. Fundamentarea elaborarii planului general de organizare a firmei
CAPITOLUL 4. ALEGEREA SI DESCRIEREA FLUXULUI DE PRODUCTIE SI ANALIZA FACTORILOR DE PRODUCTIE
4.1. Schema tehnologica
4.2. Descrierea procesului de fabricatie
4.3. Principalele caracteristici ale materiilor prime auxiliare si a produsului finit
CAPITOLUL 5. OPRIMIZAREA PROCESELOR DE MUNCA SI DE PRODUCTIE
5.1. Programare liniara
5.2. Metoda pert
5.3. Metoda drumului critic
5.4. Arborele decizional
5.5. Just in time

INTRODUCERE

Managementul procesarii si conservarii productiei agricole s-a dezvoltat ca disciplina stiintifica relativ recenta, avand in vedere ca majoritatea intreprinderilor sunt confruntate intr-o masura tot mai mare pe piata interna si externa cu cerintele realizarii unor performante superioare sub raportul costurilor de productie, a termenelor de fabricatie, al calitatii, flexibilitatii, sub impactul cresterii continue a concurentei. In acest context, temele de programare, lansare si urmarire a productiei au constituit si continua sa reprezinte subiecte frecvent abordate in paginile literaturii de specialitate.

Structura productiei fiind adaptabila ti o rezultanta a cerintelor pietei reprezinta in fapt elementul care trebuie sa fie cel mai elastic. Volumul fizic al productiei poate ramane constant, insa structural ea se deplaseza frecvent catre produsele solicitate de piata si care in consecinta, pot fi valorificate la preturi reale mai mari, aspect deloc neglijabil in aportul formarii profitului.

Scopul acestei lucrari este de a oferi o analiza a proceselor de productiei utilizate de compania CRIS-TIM precum si analiza eficientei economice a proceselor de productie.

Punctul de pornire al acestei lucrari a fost baza de cunostinte teoretice despre procesul de productie. Orice unitate de productie are ca obiectiv principal producerea de bunuri materiale si servicii care se realizeaza prin desfasurarea unor procese de productie. Astfel, pe parcursul acestei lucrari am determinat in ce masura a reusit compania CRIS-TIM sa-si optimizeze productia, carei metode de organizare a productiei i-a acordat o importanta mai mare si care au fost efectele metodei aplicate.

In primul capitol, vom vorbi despre stadiul de dezvoltare actual industriei alimentare si voi prezenta pe scurt care ar fi metodele de organizare a productiei atat cele de baza cat si cele moderne.

In al doilea capitol, vom face o scurta prezentare a companiei si a istoricului acesteia, pentru a intelege mai bine obiectul sau de activitate si pentru a cunoaste valorile dupa care se ghideaza, precum si misiunea care sta la baza organizatiei. Tot in acest capitol vom prezenta si sectiile de productie ale acestei intreprinderi.

Mai apoi, in urmatorul capitol, vom realiza o descriere a procesului de productie al acestei intreprinderi, dupa care vom prezenta oferta de produse CRIS-TIM si calitataea acestora. Vom vorbi putin atat despre intretinerea si repararea utilajelor cat si despre igiena si protectia muncii din cadrul acestei unitati. Am realizat si o cercetare a preferintelor de consum a populatiei pentru carne produsa si procesata de CRIS-TIM, iar in finalul acestui capitol am prezentat o analiza a pozitiei financiare si a situatiei economice din cadrul societatii.

Dintre acesti aproape 5000 de agenti economici face parte si compania S.C. CRIS-TIM 2 PRODCOM S.A., cel mai modern complex integrat de procesare carne din Romania, avand produse care concureaza cu succes pe piata romaneasca si internationala.

In ultimul capitol, dar nu cel mai putin important am prezentat care sunt metodele de stabilire a preturilor utilizate de CRIS-TIM si am vorbit despre "Programarea liniara" in optimizarea productiei la S.C. CRIS-TIM 2 PRODCOM S.A., si am propus cateva idei de optimizare a productiei.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.