Organizatii ecologice

Trimis la data: 2007-08-07
Materia: Informatica
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 19
Nota: 8.44 / 10
Downloads: 1089
Autor: Otilia Oprea
Dimensiune: 69kb
Voturi: 196
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Scopul prezentei lucrari este de a prezenta un model de organizare a activitatilor privind protectia mediului in tara noastra. Termenul de activitati de protectia mediului se refera la proiecte desfasurate de diferite organizatii (de stat sau particulare) si care au drept obiectiv apararea formelor de viata amenintate de poluare sau pe cale de disparitie.
Agentii care realizeaza proiecte de protectie a mediului pot fi organisme de stat sau organizatii non-guvernamentale (pe scurt ONG-uri).Proiectele pot fi realizate de o singura organizatie sau de mai multe, in colaborare. Nu exista restrictii in ceea ce priveste tipul organizatiilor,precizarea de mai sus aplicandu-se in egala masura celor de stat si ong-urilor. Activitatea lor poate fi sustinuta financiar de sponsori. In privinta acestora este prevazut ca se iau in considerare doar sponsorii persoane juridice .

Fiecare proiect de protectie a mediului se ocupa de un singur ecosistem. Un ecosistem reuneste una sau mai multe forme de viata, animale sau plante. In evidenta acestor organisme se tine seama de specia din care fac parte, cat si de ecosistemul caruia ii apartin, deoarece fiecare specie dobandeste insusiri unice date de mediul de viata. Convenim ca nu prezinta interes fiecare exemplar, ci doar populatiile, adica un numar de exemplare apartinand aceleiasi specii si care traiesc in acelasi ecosistem.

In activitatea lor de protectie a mediului, organizatiile ecologice se confrunta cu numerosi poluatori. Acestia sunt companii comerciale sau industriale care afecteaza prin efectele colaterale ale activitatii lor un anumit ecosistem si numai unul. Pentru prejudiciul pe care acesti poluatori il aduc mediului inconjurator, ei pot fi actionati in judecata de catre organizatiile ecologice (de stat sau ONG). Din motive juridice, un agent poluant poate fi dat in judecata de catre o singura organizatie de protectie a mediului si o singura data, de vreme ce poluatorul nu poate afecta decat un singur ecosistem si pentru aceeasi fapta nu poate fi judecat de mai multe ori.

Rezumand, modelul de organizare a activitatilor de protectie a mediului trebuie sa indeplineasca urmatoarele reguli:
• Regula 1 Un proiect poate fi realizat de una sau mai multe organizatii ecologice.
• Regula 2 Nu exista proiecte care sa nu fi fost initiate de o organizatie ecologica.
• Regula 3 Nu ne intereseaza potentiali sponsori. Orice sponsor trebuie sa finanteze un proiect.
• Regula 4 Nu exista ecosisteme fara organisme care sa le apartina.
• Regula 5 Orice organism apartine la exact un ecosistem.
• Regula 6 Orice proiect protejaza un singur ecosistem.
• Regula 7 Se iau in calcul ca agenti poluanti doar aceia care polueaza un ecosistem.
• Regula 8 Un agent poluant polueaza un singur ecosistem.
• Regula 9 Un agent poluant poate fi dat in judecata de cel mult o organizatie ecologica.

ENTITATI, RELATII, ATRIBUTE

DESCRIERE

1. Entitatea independenta PERSOANA_JURIDICA
Atribute :
1) Cod_persoana_j este un sir de maxim 5 caractere care identifica unic institutiile inscrise in baza de date. Este cheia primara a entitatii persoana juridica.
2) Nume este un sir de maxim 20 de caractere care reprezinta denumirea persoanei juridice, asa cum apare aceasta in actul de infiintare sau in registrul comercial.
3) Sediu este un sir de maxim 20 de caractere care reprezinta adresa la care fiinteaza persoana juridica in cauza. Cuprinde strada, numarul, blocul, eventual sectorul. Deoarece va fi utilizata numai la activitati de tip corespondenta, informatia din acest camp poate fi stocata in acest format neatomic.
4) Localitate este un sir de maxim 10 de caractere care reprezinta localitatea unde fiinteaza persoana juridica in cauza.
5) Conducator este un sir de maxim 20 de caractere care reprezinta numele si prenumele celui care conduce institutia in cauza (director, presedinte, responsabil,lider – dupa tipul institutiei).
6) Clasificare este un sir de maxim 21 de caractere ce trebuie sa aiba una si numai una din urmatoarele valori: ‘ORGANIZATIE_ECOLOGICA’, ‘SPONSOR’, ‘AGENT_POLUANT’

2. Subentitatea ORGANIZATIE_ECOLOGICA
Atribute:
- mostenite de la entitatea PERSOANA_JURIDICA
1) Cod_persoana_j cheie primara
- atribute proprii
2) Data_infiintare este un atribut de tip data calendaristica ce reprezinta momentul inscrierii institutiei in registrele oficiale.
3) Sigla este un fisier care stocheaza o imagine reprezentand insemnele organizatiei respective
4) Motto este un sir de maxim 50 de caractere care reprezinta un citat dupa care se ghideaza activitatea organizatiei
5) Tip este un sir de maxim 19 caractere care trebuie sa aiba unul si numai unul dintre urmatoarele valori: ‘ORGANIZATIE_DE_STAT’, ‘ONG’

3. Sub-subentitatea ORGANIZATIE_DE_STAT
Atribute:
- mostenite de la entitatea PERSOANA_JURIDICA
1) Cod_persoana_j cheie primara
- atribute proprii
2) Act_infiintare este un sir de maxim 50 de caractere care reprezinta denumirea actului prin care ia fiinta organizatia respectiva in cadrul structurilor statului (decret, lege, hotarare de guvern).
3) Buget este un atribut de tip numeric intreg ce reprezinta cuantumul de bani alocat de la buget pentru activitatea organizatiei

4. Sub-subentitatea ONG
Atribute:
- mostenite de la entitatea PERSOANA_JURIDICA
1) Cod_persoana_j cheie primara
- atribute proprii
2) Nr_membri atribut de tip intreg care reprezinta numarul de membri inscrisi intr-o organizatie non-guvernamentala
3) Cotizatie atribut de tip intreg care reprezinta valoarea lunara a contributiei pe care fiecare membru o plateste in beneficiul organizatiei

5. Subentitatea SPONSOR
Atribute:
- mostenite de la entitatea PERSOANA_JURIDICA
1) Cod_persoana_j cheie primara
- atribute proprii
2) Persoana_contact este un sir de maxim 20 de caractere care reprezinta numele si prenumele celui care se ocupa de activitatea de sponsorizare din partea institutiei respective
3) Cont_bancar este un sir de maxim 11 de caractere care reprezinta contul prin care sponsorul isi desfasoara activitatile economice

6. Subentitatea AGENT_POLUANT
Atribute:
- mostenite de la entitatea PERSOANA_JURIDICA
1) Cod_persoana_j cheie primara
- atribute proprii
2) Domeniu este un sir de maxim 20 de caractere care reprezinta domeniul de activitate al poluatorului (industria chimica, termocentrala, exploatare miniera, etc.)
3) Reprezentant_legal este un sir de maxim 20 de caractere care reprezinta numele si prenumele avocatului sau denumirea firmei de avocatura care se ocupa de aspectele legale in numele institutiei respective

7. Entitatea independenta PROIECT
Atribute:
1) Cod_proiect este un sir de maxim 4 caractere care identifica unic proiectele care fac obiectul activitatii de protectie a mediului. Este cheia primara a entitatii proiect.
2) Act_planificare este un sir de maxim 50 de caractere care reprezinta denumirea actului in care sunt expuse obiectivele si activitatile care fac obiectul proiectului (memoriu, scrisoare de intentie).
3) Data_inceput este un atribut de tip data calendaristica ce reprezinta momentul demararii proiectului.
4) Data_sfarsit este un atribut de tip data calendaristica ce reprezinta momentul finalizarii proiectului.
5) Coordonator este un sir de maxim 20 de caractere care reprezinta numele si prenumele persoanei responsabile de ducerea la indeplinire a proiectului.
6) Referent_stiintific este un sir de maxim 20 de caractere care reprezinta numele si prenumele persoanei care asigura suportul stiintific al activitatilor.

8. Entitatea independenta ECOSISTEM
Atribute:
1) Cod_ecosistem este un sir de maxim 4 caractere care identifica unic ecosistemele care fac obiectul activitatii de protectie a mediului. Este cheia primara a entitatii ecosistem.
2) Denumire este un sir de maxim 20 caractere care reprezinta numele sub care este cunoscuta respectiva formatiune de flora si fauna.
3) Localizare este un sir de maxim 10 caractere care reprezinta judetul in care se gaseste ecosistemul.

9. Subentitatea TERESTRU
Atribute:
- mostenite de la entitatea ECOSISTEM
1) Cod_ecosistem cheie primara
- atribute proprii
2) Solul este un sir de maxim 10 caractere care reprezinta tipul de sol (cernoziom, spodosol, acid, etc.)
3) Clima este un sir de maxim 10 caractere care reprezinta tipul climei (excesiv, temperat, etc.)

10. Subentitatea MARIN
Atribute:
- mostenite de la entitatea ECOSISTEM
1) Cod_ecosistem cheie primara
- atribute proprii
2) Salinitate este un numar in format zecimal care reprezinta cantitatea de sare la 100 ml apa
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.