Osho

Trimis la data: 2008-10-21
Materia: Psihologie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.41 / 10
Downloads: 13
Autor: Catalina
Dimensiune: 257kb
Voturi: 31
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Osho
Osho,cunoscut si sub numele Bhagwan Shree Rajneesh s-a nascut la 11 decembrie 1931 in Kuchawada, Madhya Pradesh,in partea centrala a Indiei.Este considerat unul dintre liderii spirituali cu cei mai multi discipoli ,fiind unul dintre cei mai cititi si vanduti autori din intreaga lume.Osho provine din japoneza veche:”O” inseamna”cu multa recunostinta,iubire,gratitudine,echilibru,armonie”iar „SHO” inseamna”extinedera multidimensionala a constiintei”si total binecuvantata de existenta”.
Osho
Osho
Este primul nascut dintr-o familie cu doisprezece copii.Tatal sau era negustor de haine si apartinea religiei Jaina.Pana la varsta de 9 ani acesta nu a urmat nicio scoala.Momentul in care Osho a invatat sa citeasca, a lecturat 3000 de carti din biblioteca orasului in care s-a nascut.

Osho
La varsta de 21 ani,Osho a trait prima stare de”samadhi”(iluminare).Aceasta fiind cea mai inalta culme a constiintei omenesti.Osho explica :„Eu nu mai doresc şi nu mai caut nimic. Existenţa şi-a deschis porţile pentru mine. Nu mai pot spune că aparţin existenţei pentru că acum sunt, de fapt, părticică din ea. Când o floare înfloreşte, eu înfloresc odată cu ea. Când Soarele răsare, eu răsar odată cu el. Ego-ul, care face ca oamenii să se simtă individualităţi separate, nu mai există. Trupul meu este o părticică din natură, fiinţa mea este o parte din întreg, Eu nu mai sunt o entitate separată.”

Osho
El a trait o stare de totala unitate cu legile intime ale existentei.
A studiat la Universitatea Sagar unde a absolvit Prima clasa de Filozofie.Timp de 9 ani a predat filozofia la Universitatea din Jabalpur si Colegiul Sanskrit din Rajpur.In anul 1966 renunta sa mai fie profesor,dedicandu-si viata ghidarii spirituale cerute de numerosi discipolisi pentru a initia omul modern in arta meditatiei.A fost Campionul dezbaterilor din India,castigand Medalia de Aur.

Osho a vorbit despre toate nivelurile constiintei umane si sistemele filozofice si toate religiile.Acesta a incercat sa extraga esenta tuturor invataturilor , de la Sigmund Freud la Chuang Tzu, de la George Gurdjieff la Gautama Buddha, de la Iisus Christos la Rabindranath Tagore.El nu incerca sa convinga oamenii sa se izoleze pentru a medita,ci urmarea sa-i determine pe oameni sa-si gaseasca libertatea interioara,sa traisca din plin momentul prezent.

Discutiile lui cu discipolii au fost traduse in 34 de limbi si publicate in mai mult de 650 de volume.In anul 1974 se stabileste la Poona unde discipolii lui pun bazele unui ashram.Mii de occidentali au fost fascinati de invatamintele acestuia astfel ashram-ul avand o dezvoltare foarte mare.Osho spunea ca un „Maestru spiritual” nu trebuie „sa aibe atitudini autoritare.Un maestru vine doar ca sa ajute.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.