Padurea spanzuratilor rezumat ultimele doua carti

Trimis la data: 2013-06-13
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 5
Nota: 8.86 / 10
Downloads: 0
Autor: levaana
Dimensiune: 24kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
I. In gara din Lunca il astepta pe peron Ilona. Aceasta spuse ca il asteapta pe tatal sau, plecat in oras. De cand a mers Bologa acasa, fata a dormit in camera lui, ca sa nu doarma acolo ofiterul care a venit in locul lui. La un moment dat, ramasi singuri in camera lui Bologa, fata ii spuse ca stie ca nu i-a fost dor barbatului de locurile acelea. Dar Bologa ii spuse ca i-a fost dor de ea. Fata a stiut ca el se va intoarce inainte de vreme si a asteptat pe peron toate trenurile. Bologa se apropie de fata. Si Ilona facu la fel. Apostol o cuprinse de mijloc si o saruta. Apoi Ilona isi veni in fire si pleca. Seara, Bologa merse afara sa se racoreasca.
II.A doua zi, Bologa isi anunta venirea si afla ca generalul Karg a dat ordin ca Apostol sa vina cu trei zile mai repede. In timp ce studia noua harta adusa, Apostol o vazu pe Ilona in curte obosita si manioasa. Desi barbatul dorea sa mearga s-o intrebe ce s-a intamplat, ramase totusi in birou.

III.Dupa-amiaza, Apostol pleca la depozitul general de munitii, unde se intalni cu locotenentul Gross. Capitanul era plecat. Locotenentul Gross nu credea in Dumnezeu, iar Apostol incerca sa il convinga ca fara Dumnezeu nu se poate trai. Gross ii spuse ca a aflat de la aghiotant ca romanul i-a atatat pe bietii oameni impotriva ungurilor. Aghiotantul era chiar acela care ii spusese la telefon lui Apostol ca nu stie de ce generalul l-a chemat mai repede la serviciu. Vazand ca nu mai vine capitanul, Bologa pleca. Iesind in strada, o vazu pe Ilona, care ii spuse ca ii e frica de el. Fata pleca. Apostol se intalni apoi cu locotenentul Varga, care ii spuse ca inca il asteapta sa-l aresteze, daca acesta va incerca sa dezerteze. Dupa aceea, Bologa merse sa-l vada pe Cervenco, aflat la spital cu doua coaste rupte si un glont in plaman, in apropierea inimii. Cervenco ii era sprijin.

IV.Spre seara, Ilona veni in camera lui Apostol si ii spuse ca nu e suparata, dar ii e rusine. Cand sa o sarute, fata fugi afara, deoarece il vazu pe Petre apropiindu-se. Timp de doua zile. Fata intrase doar de doua ori in camera barbatului, si de ambele dati Apostol nu i-a dat drumul pana nu a sarutat-o. Apoi groparul pleca la Faget pana sambata. In Vinerea Mare, Apostol o surprinse pe fata pe cand voia sa mearga la biserica si o intreba de ce se ascunde de el. Fata, insa, il ruga sa o lase in pace. Apostol ii spuse ca o asteapta sa se intalneasca dupa ce fata va veni de la biserica. Si Petre merse la biserica. Dupa o vreme care lui Bologa i se paru o vesnicie, Ilona se intoarse. Apropiindu-se de barbat, Ilona ii spuse ca de acum nu ii mai pasa, chiar de ar omori-o tatal sau.

V.A doua zi, cand o vazu pe Ilona, Bologa o intreba daca are incredere in el, iar fata raspunse hotarat ca da. Dar fata nu a putut sta mult cu Apostol, pentru ca avea de facut mancare, doar ziua urmatoare era Invierea. Cei doi subordonati ai lui Bologa au observat si ei ca locotenentul a pus ochii pe Ilona. Apostol merse pana la preot, caruia ii spuse ca toata viata s-a razboit cu Dumnezeu. Au fost momente cand L-a simtit in inima lui, dar nu l-a putut pastra acolo.

Apostol ii intreba de ce nu i-a alungat Dumnezeu indoielile. Preotul ii spuse sa creada, si Dumnezeu va cobori in inima lui si nu-l va mai parasi niciodata. Apoi veni preoteasa, care puse masa si pleca. Preotul ii spuse lui Apostol ca o iubeste pe aceasta din tot sufletul. Atunci Apostol il intreba daca o iubeste ca si pe Dumnezeu. Preotul spuse ca da, ca inima lui cuprinde in aceeasi iubire pe Dumnezeu si pe sotia sa. Prin iubire adevarata, sufletele unite se apropie de Dumnezeu.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.