Pamant

Trimis la data: 2006-03-04
Materia: Geografie
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.40 / 10
Downloads: 5112
Autor: Crinutza
Dimensiune: 9kb
Voturi: 312
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
S-a format acum 4,5 miliarde de ani odata cu intregul sistem solar. Este singura planeta cunoscuta in univers pe care exista viata. Este a cincea mare planeta in sistemul nostru solar, este a treia planeta de la Soare si se roteste la o distanta medie de 149.680.000 km de Soare
Cum ii arata suprafata?Din spatiu arata ca o lume albastra de apa pentru ca 70% din suprafata Pamantului este acoperita cu apa. 97% din acesta apa este apa sarata a oceanelor si numai 3% este apa dulce. Este acoperit cu munti, vulcani, lacuri, rauri si oceane. Cel mai inalt punct de pe Pamant este muntele Everest, care are 8.850 m si este aflat la granita dintre Nepal si China.

Cat dureaza un an?Pamantul se roteste in jurul Soarelui in 365 de zile si ź zi, de aceea, la fiecare 4 ani, luna februarie are 29 de zile in loc de 28.
Cum ii este atmosfera si temperatura?

Atmosfera Pamantului este un amestec de gaze. Contine 78% azot, 21% oxigen si 1% alte gaze, are o grosime de 1.600 de km si cantareste 5.700.000.000.000.000 tone. Temperatura pe Pamant este intre -52C° si +58C°.
Care este structura Pamantului?

Pamantul este compus din mai multe straturi: crusta care contine partea de la suprafata, pamantul si oceanele. Crusta este groasa de 4 km sub ocean si 40 de km pe continente. Cea mai mare temperatura in adancime este de 870 C°. Urmatorul strat este mantaua si oamenii de stiinta cred ca este un strat gros de 2.900 km facut din roci dure si in care temperatura este intre 800 C° si 2.200 C°.

Al treilea strat este nucleul exterior gros de 2.250 km facut din fier si nichel lichid cu o temperatura intre 2.200 C° si 5.000 C°. Ultimul strat este nucleul care incepe de la 5.150 km de la suprafata pamantului, are 1.300 km grosime si oamenii de stiinta cred ca este facut din fier si nichel solid.

Cat dureaza o zi?In jurul axei sale Pamantul se invarteste intr-o zi, adica in 24 de ore.Ce este stratul de ozon? Ce este EFECTUL DE SERA?
Ozonul se formeaza in atmosfera inalta a Pamantului din cauza radiatiei ultraviolete solare. Stratul de ozon protejeaza suprafata Pamantului de radiatiile ultraviolete solare, lipsa lui ar insemna sfarsitul vietii pe Pamant!
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.