Panouri pentru constructii

Trimis la data: 2007-06-02
Materia: Diverse
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 7.62 / 10
Downloads: 2020
Autor: Sergiu Davidescu
Dimensiune: 91kb
Voturi: 88
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Panourile sint durabile, estetice, componentele prefabricate pentru cladiri oferind arhitectului multiple posibilitati de optiune asupra marimii, aspectului, formei, grosimii, culorii si texturii.
Cu o greutate redusa, data si de eliminarea tencuielii, aceasta noua tehnologie permite executia detaliilor mai rapid si mai ieftin.
Panourile ofera o alternativa economica efectiva la panourile clasice prefabricate din beton armat, precum si la cele scumpe din granit sau marmura.
Raportul rezistenta – greutate – pret si acuratetea realizarii finisajului arhitectural dorit, face din panourile idealul atat pentru constructia noilor cladiri, cat si pentru renovarea celor vechi, in toate tipurile de proiecte de spatii comerciale, de productie sau rezidentiale. Panourile au fost utilizate deja pe scara larga in S.U.A la constructia de spitale, cladiri pentru birouri, banci, biserici,etc.

Constructia si renovarea cladirilor nu reprezinta decat o parte din aplicatiile noului material, putandu-se realiza, in aceleasi bune conditii, monumente funerare, piscine,dale, banci,mese si jardiniere pentru parcuri si gradini etc. Cele 3 tipuri de sisteme de panouri descrise in prezentare sint disponibile intr-o gama larga de finisaje, efecte naturale de pietris aparent, modele sculptate, care satisfac cele mai variate exigente arhitecturale.

PANOURI PENTRU PLACARE FATADE - PPF
PPF sint usoare, nu necesita intretinere, ideale pentru a fi folosite in:
- zidarie noua
- incadrate in noi structuri
- operatiuni de renovare.

Gaurile de prindere pentru suruburi sint executate in cursul procesului de fabricare a panoului, usurand si urgentind montarea lui. PPF pot fi turnate dintr-o bucata si intr-o gama larga de forme, marimi, culori, texturi. Panourile pot imita aparenta de granit, marmura, calcar, in conditiile unei rezistente sporite la murdarie, infiltratii sau igrasie, impact, deteriorare datorata poluantilor chimici. Culoarea initiala se mentine neschimbata pe toata durata existentei panoului

PANOURI PE STRUCTURA METALICA - PSM
PSM sint obtinute prin folosirea suportilor din otel pe care se fixeaza panourile de placare pentru fatada , creând un ansamblu de exterior pentru peretii oricarei cladiri.

Izolatia dorita se monteaza in cavitatea suportului, iar finisajele interioare (rigips), pot fi fixate pe suport, creând un perete subtire, usor, bine izolat, marindu-se si suprafata camerei.

PSM sint ideale pentru proiectele cu executie rapida. Fabricarea panoului poate incepe in timp ce structura de otel este ridicata, cladirea putind fi finalizata economic si rapid. Grosimea unui astfel de perete complet este de aprox. 20 cm.

PANOURI CU IZOLATIE DE POLIURETAN - PIP
PIP sint turnate avand o grosime cuprinsa intre 5-10 cm, utilizand izolatie de poliuretan, pentru reducerea la minim a pierderilor de energie (caldura). Acest tip de panouri combina doua calitati exceptionale:

- sint mai usoare decat caramida sau panourile clasice din beton
- elimina tencuiala, costurile si timpul pe care aceasta le implica .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.