Parti participante la contractul de navlosire

Trimis la data: 2014-04-17 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Alexandra_D Dimensiune: 19kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Contractul de navlosire este contractul incheiat intre proprietarul unei nave numit armator sau o persoana
care in acel moment detine de la proprietarul navei dreptul de a incheia astfel de contracte , prin care acesta se obliga sa puna temporar la dispozitia altei parti numite navlositor o nava sau parte din spatiul unei nave in scopul transportului de marfuri in schimbul unui navlu (freight)

Regulile York Anvers caracterizeaza avaria comuna ca fiind situatia cand se fac cheltuieli pentru siguranta comuna in scopul de a pune la adapost de pericol bunurile implicate intr-o expeditie maritima comuna.
Definitie: Sacrificiul estraordinar sau cheltuielile extraordinare facute de cdt intentionat si rational pentru salvarea comuna a navei si a caricului de la un pericol care le ameninta in expeditia maritima si care trebuie suportate de partile care au beneficiat de pe urma acestui act , in mod proportional cu valorile aflate in risc

Avariile pot produce daune :
- la nava ( fortarea masinilor , sacrificarea utilajelor , esuare voluntara )
- la marfuri ( aruncare peste bord,sacrificate pt combustibil , orice dauna voluntara)
- cheltuieli (de dezesuare,de salarii si hrana datorate opririi silite )Avaria comuna se lichideaza pe baza unui documet numit dispatch alcatuit de un expert de varie care are

obligatia de a stabili daunele ce trebuie recuperate (masa pasiva) si valorile contributive sau debitoare (masa activa)
Documentele necesare lichidarii avariei comune sunt:
1. documente pentru determinarea cauzelor avariei ( protest de mare , JB,corespondenta , Cargo Plan,B/L ...)
2. documente pentru determinarea avariei (cererea de numire a expertilor , raportul de expertiza , lista avariilor ,documente probatorii)

3. documente pentru determinarea cheltuielilor (raport de constatare a BSN , declaratia CDT cu privire la ultima andocare , decontul de cheltuieli , lista cu mf pierdute , alte facturi ...)
Comandantul va avea ca responsabilitate informarea corecta a partilor interesate asupra desfasurarii exacte a evenimentelor , inaintarea protestului de mare extins , completarea cat mai exacta a JB , intocmirea listei cu avariile estimate , asigurarea tuturor conditiilor pentru efectuarea unei expertize cat mai corecte.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.