Partile

Trimis la data: 2014-12-01 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Stefania_C Dimensiune: 14kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Orice persoana care are folosinta drepturilor civile poate sa fie parte in judecata Asociatiile sau societatile carea nu au personalitate juridica pot sta in judecata ca parite , daca au organe proprii de conducere .Persoanele care nu au exercitiul drepturilor lor nu pot sta in judecata decat daca sunt reprezentate , asistate ori autorizate in chipul aratat de legile sau statutele care randuiesc capacitatea sau organizarea lor .

Lipsa capacitatii de exercitiu a drepturilor procedurale poate fi invocata in orice stare a pricinii .Actele de procedura indeplinite de cel ce nu are exercitiul drepturilor procedurale sunt anulabile . Reprezentantul incapabilului sau curatorul acestuia va putea insa confirma toate sau numai o parte din aceste acte . In caz de urgenta , daca persoana fizica lipsita de capacitatea de exercitiu nu are reprezentant legal , instanta , la cererea partii interesate ; va putea numi un curator special , care sa oreprezinte pana la numirea reprezentantului legal , potrivit legii .

De asemenea instanta va putea numi un curator special in caz de conflict de interese intre reprezentant si cel reprezentat sau cand o persoana juridica , chemata sa stea in judecata , nu are reprezentant legal .In cazul in care procurorul a pornit actiunea , titularul dreptului la care se refera actiunea , va fi introdus in proces . El se va putea folosi de dispozitiile prevazute in art.246 , 247 si in art. 271 -273 , iar , in cazul in care procurorul si-ar retrage cererrea , va putea cere continuarea judecatii .

Procurorul poate pune concluzii in orice proces civil , in oricare faza a acestuia , daca apreciaza ca este necesar pentru apararea ordinii de drept , a drepturilor si libertatilor cetatenilor .
In cazurile anume prevazute de lege , participarea si punerea concluziilor de catre procuror sunt obligatorii .

Procurorul poate in conditiile legii , sa exercite caile de atac impotriva oricarei hotariri , iar in cazurile prevazute de alin. 1 poate sa ceara punerea in executare a hotaririlor pronuntate in favoarea persoanelor prevazute la acel alineat .
Actele procesuale de dispozitie reglementate de art. 246 , 247 si art.271 - 273 sau de alte dispozitii legale , facute in orice proces de reprezentantii personelor prevazute la art.45 alin. 1 , nu vor impiedica judecata , daca instanta apreciaza ca ele nu sunt in interesul acelor persoane.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.