Partile

Trimis la data: 2014-12-01
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.77 / 10
Downloads: 0
Autor: Stefania_C
Dimensiune: 14kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Orice persoana care are folosinta drepturilor civile poate sa fie parte in judecata Asociatiile sau societatile carea nu au personalitate juridica pot sta in judecata ca parite , daca au organe proprii de conducere .Persoanele care nu au exercitiul drepturilor lor nu pot sta in judecata decat daca sunt reprezentate , asistate ori autorizate in chipul aratat de legile sau statutele care randuiesc capacitatea sau organizarea lor .
Lipsa capacitatii de exercitiu a drepturilor procedurale poate fi invocata in orice stare a pricinii .Actele de procedura indeplinite de cel ce nu are exercitiul drepturilor procedurale sunt anulabile . Reprezentantul incapabilului sau curatorul acestuia va putea insa confirma toate sau numai o parte din aceste acte . In caz de urgenta , daca persoana fizica lipsita de capacitatea de exercitiu nu are reprezentant legal , instanta , la cererea partii interesate ; va putea numi un curator special , care sa oreprezinte pana la numirea reprezentantului legal , potrivit legii .

De asemenea instanta va putea numi un curator special in caz de conflict de interese intre reprezentant si cel reprezentat sau cand o persoana juridica , chemata sa stea in judecata , nu are reprezentant legal .In cazul in care procurorul a pornit actiunea , titularul dreptului la care se refera actiunea , va fi introdus in proces . El se va putea folosi de dispozitiile prevazute in art.246 , 247 si in art. 271 -273 , iar , in cazul in care procurorul si-ar retrage cererrea , va putea cere continuarea judecatii .

Procurorul poate pune concluzii in orice proces civil , in oricare faza a acestuia , daca apreciaza ca este necesar pentru apararea ordinii de drept , a drepturilor si libertatilor cetatenilor .
In cazurile anume prevazute de lege , participarea si punerea concluziilor de catre procuror sunt obligatorii .

Procurorul poate in conditiile legii , sa exercite caile de atac impotriva oricarei hotariri , iar in cazurile prevazute de alin. 1 poate sa ceara punerea in executare a hotaririlor pronuntate in favoarea persoanelor prevazute la acel alineat .
Actele procesuale de dispozitie reglementate de art. 246 , 247 si art.271 - 273 sau de alte dispozitii legale , facute in orice proces de reprezentantii personelor prevazute la art.45 alin. 1 , nu vor impiedica judecata , daca instanta apreciaza ca ele nu sunt in interesul acelor persoane.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.