Pasarea Kiwi

Trimis la data: 2018-09-09
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 8.61 / 10
Downloads: 0
Autor: maria297925
Dimensiune: 188kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Un anumit numar de pasari terestre si-au pierdut abilitatea de a zbura.De obicei, acestea sunt pasari care populeaza insulele unde pana la sosirea pisicilor si a sobolanilor aduse pe vasele din Europa au trebuit sa faca fata putinilor pradatori. Sosirea pradatorilor le-au facut vulnerabile si multe dintre ele au disparut, inclusiv pasarea dodo.
Un procentaj mare de pasari nezburatoare s-a dezvoltat pe insulele din Noua Zeelanda, dar multe au disparut de atunci, inclusiv speciile de moa. Pasarile de moa reprezinta cel mai divers grup de pasari nezburatoare care au fost inregistrate pana acum. Ultimele exemplare au murit in secolul al XIX-lea. Pasarea uriasa moa a fost cea mai mare membra a grupului si intr-adevar a fost cea mai mare pasare care a existat. Ar fi pus in umbra strutii din zilele noastre, avand 3,5m inaltime. Se presupune ca au existat o duzina sau chiar mai multe specii de moa, care ocupau, se pare, acelasi tip de nisa ca mamiferele erbivore absente din Noua Zeelanda. In lipsa mamiferelor rapitoare, moa nu a trebuit sa se infrunte cu nici o amenintare semnificativa pentru existenta lor pana la sosirea primului ocupant in Noua Zeelanda care a inceput vanatoarea lor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.