Pasarile

Trimis la data: 2009-08-18
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 1
Nota: 8.90 / 10
Downloads: 444
Autor: Tanya
Dimensiune: 2kb
Voturi: 16
Tipul fisierelor: txt
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ce s-ar intampla daca natura ar fi lipsita de frumusetea pasarilor,indi-
ferent de rasa lor? Totul ar fi fad,adica,pe intelesul tuturor ar lipsi ceva,acel ceva care ar lasa un tablou neterminat,iar pictorul ar ramane fara inspiratie si totul ar arata doar in alb si negru.
Cele mai multe pasari cantatoare si necantatoare se gasesc in campii,pa-
duri,lacuri,dar unele din ele isi fac prezenta si in orase si sate,cum ar fi:vrabiile,gugustiucii,ciocanitoarele,mierlele.In trilul mierlei ne trezim pana in zori,care ne incanta dimineata de dimineata si vrabiutele cu felul lor de asi face auzita prezenta.

Iar ciocanitoarea care mai are si denumirea de doctorul copacilor,e prezenta si vara si iarna si ne incanta cu acel colorit alb,negru.Este o pasare arboricola,penajul este pestrit si are o pata rosie pe cap.Capul este rotunjit,cu cioc puternic,drept si conic.

Din luna mai auzim cantecul cucului care,parca ne-ar spune:-UITE VINE PRMAVARA!deci este vestitor al primaverii,penajul lui este cenusiu cu pieptul albicios, vargat,la masculi si ruginiu cu striuri intunecate la femele.Ele depun ouale in cuibul altor pasari.

Gastele si ratele salbatice sunt prezente tot timpul fiecare avand coloritul penelor unul mai frumos ca altul,de la negru,alb,verde ce cu farmec ne-ncanta.Penajul ratei de pe abdomen nu se uda,deoarece este des si unsuros.

Rata ia cu ciocul grasimea dintr-o glanda de la baza cozii si o imprastie printre pene.Mai nou de cativa ani ne bucura cu prezenta
lor si lebedele albe cu ciocul lor negru sau roscat.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.