Pasarile

Trimis la data: 2013-05-04
Materia: Biologie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: n/a
Nota: 7.94 / 10
Downloads: 1
Autor: denisu_deni
Dimensiune: 1769kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: pptx
Acorda si tu o nota acestui referat:
Pasarile (Clasa Aves) sunt vertebrate ovipare inalt dezvoltate care au capacitatea de a zbura, desi sunt reprezentanti ce traiesc doar in mediul terestru. Sunt mai mult de 9000 de specii. Pasarile au fost impartite dupa Feider si colab. in 1976, in doua subclase si anume Saurure (Archaeornithes) si Ornithurae (Neornithes).
Mult mai putin cunoscuta ca ruda ei apropiata, barza alba, este o pasare de aceeasi structura, insa putin mai mica (105 cm). Are ciocul si picioarele rosii, iar penajul in mare parte negru, cu exceptia abdomenului alb.

Adultii, spre deosebire de juvenili, au reflexe metalice violete si verzui pe fondul negru, iar rosul este mult mai aprins decat la exemplarele tinere. Este o pasare tipica padurilor de foioase sau amestec, din zonele de deal si depresiuni, unde exista habitate umede de unde se hraneste.

Cuibul il construieste in paduri, pe arbori de dimensiuni mari. In afara perioadei de reproducere o intalnim si in zone deschise, inclusiv pe bazine piscicole de unde se recolteaza pestele. Ca si barza alba, este migratoare, dar se grupeaza de obicei in stoluri mai mici. Fiind rara si periclitata in Europa, necesita protectie stricta ca si celelalte specii de starci si egrete.

Barza (Ciconia ciconia ) este o pasare acvatica cu gatul lung, care traieste in regiunile calde ale lumii, pe langa mlastini sau pe margine baltilor. Se hraneste cu broaste, pesti si mici pasari sau mamifere.
In Europa, aceasta mare pasare migratoare este o specie foarte indragita.[judecata de valoare]

Berzele albe in Vladeni, Brasov
Construieste cuibul pe acoperisuri, cosuri si pe turnurile bisericilor. Se alimenteaza in camp si locuri deschise, unde exista umiditate.Toamna, berzele europene zboara in stoluri spre sud, in Africa, si primavara obisnuiesc sa se intoarca la acelasi cuib abandonat cu sase luni in urma. In general, folosesc un singur cuib mai multi ani la rand. Berzele emit un sunet specific cu repetate lovituri de cioc, cu acest sunet berzele comunicand intre ele.

Stiati ca?...strutul este cea mai mare pasare? Un strut are o greutate de peste 120 Kg si poate atinge 2.5 metri? Desi are aripi, nu poate zbura din cauza dimensiunilor foarte mari.astazi, exista trei specii de struti, nici una pe cale de disparitie: strutul african (in savanele si zonele desertice din centrul Africii), nandu (mai inchis la culoare, traieste in America de Sud) si emu - strutul australian (mai mic decat cel african si fara creasta). Cu exceptia strutului african, celelalte specii nu mai traiesc in salbaticie fiind domesticite si crescute in ferme.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.