Pasive

Trimis la data: 2007-02-24 Materia: Economie Nivel: Liceu Pagini: 2 Nota: / 10 Downloads: 2515
Autor: Marcel_petre Dimensiune: 7kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Pasive
Pasivul reprezinta sursele de finantare a bunurilor economice.
Elementele de activ se structureaza dupa criteriile bilantiere-natura,provenienta si exgibilitate:
1. datorii
2. provizioane pt riscuri si cheltuieli
3. venituri in avans
4. capital si rezerve.

Pasive 1) O datorie reprez o obilgatie actuala a intreprinderii ce decurge din evenimente trecute si prin decontarea careia se asteapta sa rezulte o iesire de resurse(plati). Datoriile se concretizeaza in resurse straine atrase temporar in circuitul economico-financiar al agentului economic.ele reprez mijloace banesti sau materiale primite de la terti (banci, furnizori, creditori). Pasive In functie de scadenta stabilita datoriile pot fi:
• datorii curente
• datorii nencurente

Pasive Potrivit destinatiei lor,datoriile cuprind urmatoarele structuri: -datorii financiare
-datorii comerciale
-datorii fiscale
-datorii salariale -datorii sociale
-datorii fata de actionari sau asociati -creditori diversi Pasive

3) Venituri in avans sunt veniturile care se incaseaza in exercitiul financiar curent dar care se refera la un exercitiu financiar ulterior.

4) Capital si rezerve Pasive Capitalul reprezinta expresia baneasca a valorii economice investite pt producerea de noi valori economice, cu scopul de a obtine profit. Capitalul are un caracter stabil in sensul ca asigura finantarea activitatii agentului economic pe o perioada mai mare de un an.

Capitalul se formeza la inceputul activitaii agentilor economici, se modifica prin cresterea sau diminuarea lui pe parcursul desfasurarii activitatii se se lichideaza la incetarea existentei unitatii. Capitalul propriu reprez dreptul actionarilorasupra activelor unei intreprinderi dupa deducerea tuturor datoriilor. Pasive 1. Capitalul social are caracetr avansabil si exprima finantarea unitaii din aporturile in bani si natura ale proprietarilor.

Capiatul social se diferentiaza in:
• Capital subscris
• Capiatl sunbscrisvarsat
• Capital subscris nevarsat

Pasive 2. Primele de capital sunt determinate de operatiunile de cresterea capitalului prin noi aporturi sau prin fuziuni.
3. Rezervele din reevaluare reprez plusul sau minusul de valoare creat prin reevaluare elementelor de activ.
4. Rezervele se constituie in scopul conservarii capitalului cand activitatea intreprinderii.

Pasive 5. Rezultatul exercitiului.Pt stabilireaavantaluluiadus de activitatea ecomonica se compara cheltuielile(C) cu veniturile(V) in vederea rezultatului(R).de aici rezulta: Profit =V-C Pierdere =C-V 6. Profitul nerepartizat sau pirderea neacoperita se inregistreaza la rezultatul reportat, care reprez rezultatele anilor precedenti . Capitalul propiu impreuna cu datoriile pe termen lung si cu provizioanele pt riscuri si cheltuieli formeaza capitalul permanent. CAPITALUL PEMANENT =CAPITAL PROPRIU+DATORII PE TERMEN LUNG+PROVIZIOANE PT RISCURI SI CHELTUIELI Si CAPITAL TOTAL EXISTANT =CAPITAL PERMANENT+DATORII PE TERMEN SCURT Elementele patrimoniale mai pot fi stucturate duap natura elementelor evaluate in:
• Elemente monetare -disponibilitati -clienti -datorii

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.