Patimile Domnului

Trimis la data: 2003-05-16
Materia: Religie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 4
Nota: 6.97 / 10
Downloads: 11024
Autor: Vivyy22
Dimensiune: 7kb
Voturi: 669
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Dupa ce a predicat, Iisus le-a spus ucenicilor Sai: “Stiti ca dupa doua zile vor fii Pastele si Fiul Omului va fi dat sa fie rastignit” Preotii, carturarii si batranii s-au strans in curtea preotului Caiafa si s-au sfatuit cum sa-l prinda pe Iisus si sa-l omoare. Iuda Iscarioteanul s-a oferit sa-l vanda pe Iisus in schimbul a 30 de arginti. Iisus a vrut sa ia cina de Paste cu ucenicii sai. La aceasta cina, El le-a spus : “Unul dintre voi ma va vinde!” Ucenicii L-au intrebat care va fi tradatorul. Printre ei, L-a intrebat si Iuda.Acestuia, Mantuitorul i-a raspuns: “Da, tu esti!”
PATIMILE DOMNULUI

Dupa ce a predicat, Iisus le-a spus ucenicilor Sai: “Stiti ca dupa doua zile vor fii Pastele si Fiul Omului va fi dat sa fie rastignit” Preotii, carturarii si batranii s-au strans in curtea preotului Caiafa si s-au sfatuit cum sa-l prinda pe Iisus si sa-l omoare. Iuda Iscarioteanul s-a oferit sa-l vanda pe Iisus in schimbul a 30 de arginti.
Iisus a vrut sa ia cina de Paste cu ucenicii sai. La aceasta cina, El le-a spus : “Unul dintre voi ma va vinde!” Ucenicii L-au intrebat care va fi tradatorul. Printre ei, L-a intrebat si Iuda.Acestuia, Mantuitorul i-a raspuns: “Da, tu esti!”
Apoi, Iisus a luat o paine si le-a dat-o ucenicilor, spunand: “Luati, mancati, caci acesta este Trupul Meu!” Apoi, luand un pahar de vin si dandu-l ucenicilor , le-a spus: “Luati, beti, caci acesta este Sangele Meu!”Dupa cina, Iisus le-a zis ca toti il vor trada in noaptea aceea. Petru a negat acest lucru, insa Mantuitorul l-a asigurat ca chiar el se va lepada de el, de trei ori, inainte sa cante cocosul.
Apoi, cu totii s-au dus in gradina Ghetimani unde Iisus s-a rugat de 3 ori. In acest timp, a aparut Iuda, insotit de soldati inarmati. El le-a spus sa-l ia pe acela pe care-l va saruta pe obraz. Soldatii L-au prins pe Mantuitor si ucenicii au fugit. Iisus a fost dus la Caiafa, iar Petru l-a urmat.
Preotii nu aveau nici un motiv ca sa-l condamne pe Iisus. Mantuitorul a spus ca este Fiul Domnului si a fost condamnat la moarte.Petru a negat de 3 ori ca L-ar cunoaste pe Iisus. Dandu-si seama ca L-a tradat, a iesit afara, plangand. Iisus a fost dus la Pilat din Pont. Vazandu-L,Iuda s-a cait. A aruncat cei 30 de arginti si s-a spanzurat.
La Paste, dregatorul Pilat avea obiceiul sa elibereze un condamnat pe care il voia poporul. Atunci, poporul a cerut ca Iisus sa fie rastignit si sa fie eliberat Baraba.Sotia lui Pilat i-a spus acestuia sa nu-l condamne pe Isus, dar el, vazand insistentele poporului, a luat apa, s-a spalat pe maini si a spus: “eu sunt nevinovat de sangele neprihanitului acestuia .Treaba voastra”. Apoi l-a dat pe Isus ostasilor sa-l rastigneasca. Ostasii l-au imbracat pe Isus cu o haina stacojie, i-au pus o cununa da spini pe cap si in mana o trestie.Apoi, ingenuncheau in fata lui si isi bateau joc de el, scuipandu-l si lovindu-l cu trestia. Apoi, l-au imbracat din nou cu haina lui si l-au dus sa-l rastigneasca.
Pe cand ieseau afara din cetate,au intalnit un om, numit Simon si l-au pus sa duca crucea. Cand au ajuns la un loc numit Golgota, adica locul capatanii, i-au dat sa bea vin cu fiere, dar cand l-a gustat nu a vrut sa bea. Dup ace l-au rastignit, si-au impartit hainele intre ei, tragand la sorti. Apoi, s-au asezat sa-l pazeasca. I-au scris deasupra capului vina: “acesta este Isus imparatul iudeilor.”
Impreuna cu Isus au fost rastigniti doi talhari, unul la dreapta si celalalt la stanga. Trecatorii isi bateau joc de el, spunandu-I ca daca e Fiul lui Dumnezeu sa coboare de pe cruce. La fel si talharii rastigniti isi bateau joc de el. De la ceasul al saselea pana la ceasul al noualea, s-a facut intuneric peste toata tara. P e la ceasul al noualea, Isus a strigat cu glas tare si Si-a dat duhul.
Atunci, in Templu, perdeaua s-a rupt in doua de sus si pana jos, pamantul s-a cutremurat , stancile s-au despicat mormintele s-au deschis si multi sfinti care murisera au inviat si s-au aratat multora. Atunci, cei ce il pazeau pe Isus s-au speriat si l-au recunoscut. Acolo erau si niste femei care il urmasera sa-l slujeasca. Printre ele era si Maria Magdalina. Spre seara a venit un om bogat, numit Iosif, care a luat trupul lui Isus ,l-a infasurat intr-o panza de in si l-a pus in mormantul lui, punand in usa o piatra mare. Apoi a plecat. L ausa a ramas Maria Magdalina si Maria, mama lui Isus.
Adoua zi, preotii si fariseii, si-au adus aminte ca Isus a spus ca va invia dupa trei zile si i-au cerut lui Pilat sa pazeasca mormantul.Acesta a refuzat si atunci, ei s-au dus si au pecetluit piatra si au pus paza.
Dimineata cele doua Marii au venit la mormant.Atunci, ingerul Domnului a venit pe pamant si le-a spus ca Isus a inviat . Ele au plecat repede sa transmita vestea ucenicilor .S-au intalnit cu Isus, care le-a spus sa transmita ucenicilor sa mearga in Galilea s ail vada. In acest timp, ostasii i-au anuntat pe preoti de minunea ce s-a petrecut. Acestia le-au dat bani ca sa spuna ca ucenicii lui ai venit si l-au furat , ca sa nu fie pedepsiti de dregator.
Cei unsprezece ucenici s-au dus in Galilea si l-au vazut pe Isus si I s-au inchinat. El le-a spus sa mearga in toata lumea si sa raspandeasca credinta.

Powered by http://www.referat.ro/
cel mai complet site cu referate
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.