Patul lui Procust - povestire (fragmentara)

Trimis la data: 2002-06-11
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.65 / 10
Downloads: 32323
Autor: Isa34bell
Dimensiune: 7kb
Voturi: 1296
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Patul lui Procust - Autorul face presiuni asupra doamnei T. Pentru a o convinge pe aceasta să scrie despre experienţa sa din întreaga viaţă. Rezultatul acestor presiuni se observa imediat când doamna T. Îi trimite trei srisori în care îi mărturiseşte dragostea faţă de Fred Vasilescu pe care îl identifica în acestea cu litera „X”. Trecuse mult timp de cand se despărţiseră însă doamna T. Nu îl putea uita pe fostul ei iubit. Patul lui Procust
Patul lui Procust - Acesta s-a întors din Germania în ţară, unde a pornit afaceri cu mobila. Acest lucru a determinat apariţia la micul magazin deţinut de doamna T. lui Fred Vasilescu, care i-a solicitat acesteia sa-i decoreze apartamentul. Urmarea decorării apartamentului a fost aceea a unui început de relaţie între doamna T. şi Fred.

Patul lui Procust - În aceleaşi scrisori pe care le-a trimis autorului, doamna T. declara cum că după încheierea relaţiei acesteia cu Fred, a dorit să îl revadă. Istorisind o întâmplare din vremea când ea era iubita lui Fred, spune că a fost invitată de acesta la el acasă unde ea s-a dus cu un buchet de flori însă tot ce a găsit a fost o scrisoare prin care Fred îşi cerea scuze cî nu poate fi prezent.

Întorcându-se acasă, doamna T. l-a găsit aşteptând pe D., un bărbat ce purtase iubirea acesteia timp de 16 ani. În prima fază, doamna T. se supără pe D. Care începe să plângă. Impresionată de suferinţa lui D., doamna T. îi mărturiseşte că nu-l iubeşte. Doamnei T. îi era prea milă de acestapentru ai spune că persoana lui îi displace.

Într-o altă scrisoare, dpamna T. scrie că relaţia ei cu D. nu mai era atât de caldă. Cu toate acestea, doamna T. îl primeşte într-o zi acasă la ea pe D. care-i cântă o melodie de dragoste. În aceeaşi seară doamna T. era distrată de la efortul lui D. de a face să-l iubească şi se gândea tot timpul la Fred Vasilescu lucru sesizat şi de D. care a observat că doamna T. nu se gândea măcar o clipă la el.

O altă întâmplare desrisă în scrisorile doamnei T. se desfăşura la teatru, unde îl vede pe D. după o perioadă mai lungă cu o tânără. Pentru a-l face pe acesta să crească în ochii domnişoarei, doamna T. îl chemă pe D. la ea, lucru ce-l încântă pe acesta.

Nu la mult timp după această întâmplare, doamna T. pleca într-o excursie şi se întâlneşte în tren cu Fred Vasilescu şi noua sa amantă. Acest lucru a făcut-o pe doamna T. să înţeleagă că cei doi vor urma să-şi petreacă sărbătorile în locurile unde şi ea cu Fred veneau pentru a-şi consuma timpul liber. Acest lucru a supărat-o pe doamna T. care s-a mai bucurat în momentul în care D. i-a trimis un buchet de flori şi o carte de vizită.

Autorul însă îi cere şi lui Fred să scrie dar acesta din urmă îi oferă în schimb jurnalul intitulat „Într-o după-amiază de august”. Fred Vasilescu, fiul lui Tănase Vasilescu zis lumânărarul, era un bărbat de 25 de ani care într-o după-amiază de august i-a făcut o vizită Emiliei Răchitaru. Din cauză că nu se simţea atras în nici un fel de aceasta, el i-a dat să citească scrisorile lui George Ladima care o iubise mult. Astfel, Fred a aflat că Ladima, poet şi ziarist recunoscut, o iubea pe Emilia.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.