Paul Newman ppt

Trimis la data: 2011-08-30
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 8.00 / 10
Downloads: 9
Autor: Aspkiss3
Dimensiune: 2912kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: ppt
Acorda si tu o nota acestui referat:
Legenda a marelui ecran, superstar si barbatul cu cei mai faimosi ochi albastri din istoria cinematografiei s-a nascut intr-un mic orasel din Cleveland in 1925, tatal lui fiind patronul unui magazin cu produse de sport de succes.Inca de la o virsta frageda, si-a aratat un interes deosebit pentru teatru, pe care parintii lui il sprijineau, in special mama sa.Studii:Ohio University;Served in The WW1;Kenyon College;Actoria la Yale University si in NYC la Actor's Studio.
Debut:Pe Broadway-Picnic a lui William Inge.Primul sau film, "The Silver Chalice"(1954)-"worst movie of the entire 50s decade"-Paul Newman.Cele mai importante filme:Somebody Up There Likes Me (1956), In rolul boxeurului Rocky Graziano;Cat on a Hot Tin Roof" (1958) alaturi de Elizabeth Taylor.

Cele mai importante filme:Exodus (1960), The Hustler (1961), Hud (1963), Harper (1966), Cool Hand Luke (1967), The Towering Inferno (1974), Slap Shot (1977) and The Verdict (1982). Alaturi de Robert Redford si regizorul George Roy Hill in Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969) si The Sting (1973);Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969).

Regizor:Rachel, Rachel(1968),film bazat pe cartea A Jest Of God a scriitoarei Margaret Lawrence
Adaptarea pe marele ecran a pieselor The Effect of Gamma Rays on Man-in-the-Moon Marigolds (1972), The Shadow Box (1980)
Si versiunea televizata a piesei lui Tennessee Williams' The Glass Menagerie (1987).

Recentele aparitii:Vocea Col. Clifford in jocul video X-Squad
Una dintre cele mai recente aparitii televizate in Road to Perdition impreuna cu Tom Hanks;Vocea lui Doc Hudson, o masina de curse "iesita la pensie" in Disney/Pixar's Cars.Filmul Dale, despre viata legendarului pilot NASCAR Dale Earnhardt cu Paul Newman ca narator

La virsta de 80 de ani, dupa 55 de ani de cariera Paul Newman, in 25 mai 2007si-a anuntat "pensionarea" din actorie afirmand: "You start to lose your memory, you start to lose your confidence, you start to lose your invention. So I think that's pretty much a closed book for me"

Viata personala:Detasat de Hollywood, Newman locuieste cu sotia sa Joanne Woodward in Westport .A fost casatorit de 2 ori.Prima lui sotie a fost Jackie Witte, cu care a avut 2 fete si un baiat,Scott, ce a murit de o supradoza la varsta de 28 de ani.Cu cea de-a doua sotie a avut 3 cea mai mare dintre ele, Elinor, mostenind talentul parintilor. A jucat alaturi de mama sa in filmul The Effect of Gamma Rays on Man-in-the-Moon Marigolds, al cariu regizor a fost chiar Paul Newman.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.