Paza cu politisti comunitari

Trimis la data: 2013-07-10
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 17
Nota: 7.36 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 28kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Politia Comunitara este constituita si functioneaza potrivit prevederilor art. 36, alin (3), lit "b" din Legea 215/2001, republicata, ale Legii nr. 371/2004 privind infiintarea, organizarea si functionarea Politiei Comunitare, cu modificarile si completarile ulterioare, ale H.G.R. nr. 2295/2004 pentru aprobarea Regulamentului - Cadru de organizare si functionare a Politiei Comunitare si ale H.C.L. nr. 33/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Politiei Comunitare a Municipiului Pitesti.
Politia Comunitara a Municipiului Pitesti, denumita in continuare Politie Comunitara este o institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Primarului Municipiului Pitesti, prin care se asigura mentinerea ordinii si linistii publice, paza obiectivelor si bunurilor de interes public, aprobate de Consiliul Local prin Planul anual de paza, constatarea si sanctionarea contraventiilor, regulile de comert stradal , normele de protectie a mediului inconjurator, insotirea si protectia reprezentantilor primariei in activitatile specifice de pe raza de competenta.

In indeplinrea misiunilor ce ii revin Politia Comunitara coopereaza cu Politia Romana si Jandarmeria Romana, cu alte institutii ale statului si colaboreaza cu asociatiile si organizatiile neguvernamentale, precum si cu persoanele fizice si juridice, in limitele legii. In relatiile cu institutiile enumerate mai sus Politia Comunitara a Municipiului Pitesti este reprezentata de Directorul Executiv, Directorul Executiv Adjunct sau inlocuitorul legal. Personalul Politiei Comunitare a Municipiului Pitesti se compune din functionari publici si personal contractual.

Functionarul public din Politia Comunitara este inarmat, poarta uniforma in timpul serviciului si exercita atributiile specifice stabilite prin lege. Functionarul public din Politia Comunitara este investit cu exercitul autoritatii publice pe timpul si in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu, in limitele competentelor stabilite prin lege. Autoritatea functiei nu poate fi exercitata in interes personal.Functionarul public din Politia Comunitara isi desfasoara activitatea profesionala in interesul comunitatii locale, pentru asigurarea ordinii si linistii publice, pazei si protectiei obiectivelor de interes public local si privat de pe raza de competenta actioneaza in sprijinul institutiilor statului si executa orice alte activitasi date in competenta exclusiv pe baza si in executarea legii cu respectarea impartialitatii, nediscriminarii, proportionalitatii si gradualitatii.

Functionarul public din Politia Comunitara este obligat sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale omului, Constitutia si legile tarii, juramantul, angajamentul de serviciu, prevederile normelor interne si sa indeplineasca dispozitiile legale ale superiorilor ierarhici privind activitatea sa profesionala. Functionarul public din Politia Comunitara raspunde, in conditiile legii pentru modul in care isi exercita atributiile de serviciu. Personalului contractul din cadrul Politiei Comunitare a Municipiului Pitesti i se aplica reglementarile din legislatia muncii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.