Pedeapsa cu moartea

Trimis la data: 2013-06-24
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 8.79 / 10
Downloads: 0
Autor: acular
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
"Daca executam criminalii si intr-adevar nu este nici un efect, am omorat de fapt doar niste criminali. Daca nu executam criminalii si prin aceasta se mareste numarul crimelor, inseamna ca am permis moartea unor persoane nevinovate. Eu as prefera sa risc moartea criminalilor. Pentru mine, acesta nu este o alegere dificila."
Pedeapsa cu moartea a fost abolita prin decretul-lege nr. 6 din 7 ianuarie 1990 si a fost inlocuita cu pedeapsa detentiunii pe viata.[2] Ultimele persoane condamnate la moarte si executate au fost sotii Ceausescu (25 decembrie 1989).Din punctul de vedere istoric, executarea infractorilor sau a adversarilor politici a fost o practica comuna aproape tuturor societatilor. Acum, pedeapsa capitala are o arie de folosire mai izolata, dar mai este inca practicata in unele tari in care sunt gasite vinovate persoanele care au savarsit o crima,spionaj sau tradare.

In alte societati pedeapsa cu moartea este folosita si pentru actele de viol,aduter,incest,homosexualitate sau trafic de stupefiante.Din punctual meu de vedere pedeapsa cu moartea, nu constituie solutia ideala pentru a putea schimba ceva in societatea in care traim. Cum bine se stie, omul nu detine "adevarul absolut" de aceea nici unei persoane nu I poate reveni dreptul de a lua hotarari in privinta dreptului la viata a unei alte persoane,fie ea si un criminal.

Faptul ca mergem pe premisa " ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" nu ne face cu nimic mai buni decat tindem sa credem. In momentul in care savarsesti o crima,acest lucru te va "urmari" intreaga ta viata, influentandu-te intr-un mod sau altul,iar in momentul in care unei persoane I s-a pus eticheta de "ucigas", acest lucru nu il mai poate schimba nimeni deoarece un ucigas ramane pentru tot restul vietii un ucigas.

Sunt de parere ca inchisoarea pe viata este de ajuns pentru acei indivizi care ar merita "pedeapsa cu moartea". Se zice ca "Dumnezeu iti da viata si tot El stie cand a venit momentul sa ti-o ia" noi, oamenii,neavand astfel dreptul de a decide uciderea unei persoane indiferent de ceea ce a facut,deoarece fiecare om merita o a doua sansa ,sansa de a se reabilita fie el si un criminal,iar daca acest lucru nu este cu putinta cel putin stim ca am procedat corect din punct de vedere moral si crestinesc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.