Pensiile facultative ING

Trimis la data: 2014-03-21 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 69 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Marian_L Dimensiune: 85kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Produsul de pensie facultativa presupune doua etape diferite:
Etapa contributiilor - clientul plateste contributii esalonate care se acumuleaza in contul individual de pensii Etapa beneficiilor - clientul solicita pensia, care este platita din fondurile acumulate. Detaliile despre modul de plata a beneficiilor (sub forma de anuitati) vor fi cunoscute in momentul elaborarii legislatiei specifice.
Participantul poate adera la mai multe fonduri de pensii facultative. ING lanseaza doua fonduri de pensii facultative ING Clasic si ING Optim, ale caror diferente constau in garantiile oferite si comisioanele percepute. Restul caracteristicilor sunt aceleasi.

1) Contractantul - persoana (numita in continuare Participant) care semneaza actul de aderare la o schema de pensie
2) Administratorul - furnizorul fondului (rilor) de pensii facultative este ING Asigurari
3) Platitorul contributiei - angajatorul participantului sau entitatea juridica asimilata angajatorului sau chiar particpantul (in cazul liber-profesionistilor)
4) Beneficiarul in caz de deces- mostenitorii legali sau testamentari ai participantului; in cazul decesului participantului beneficiarul (rii) va (vor) intra in posesia valorii contului individual de pensie.
a) persoanele angajate potrivit Legii numarul 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare;
b) functionarii publici, potrivit Legii numarul 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si alte categorii de functionari care presteaza activitati in baza unui raport de serviciu;
c) persoanele care obtin venituri din salarii sau venituri asimilate acestora potrivit Legii numarul 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;

d) persoanele autorizate sa desfasoare si sa obtina venituri din activitati independente potrivit Legii numarul 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;
e) membrii societatilor cooperative aflate sub incidenta Legii numarul 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei, cu modificarile si completarile ulterioare;
f) persoanele care realizeaza venituri din activitati profesionale, astfel cum sunt definite in Legea numarul 200/2004 privind recunoasterea diplomelor si calificarilor profesionale pentru profesiile reglementate din Romania, cu modificarile si completarile ulterioare;

g) persoanele care realizeaza venituri din activitati agricole potrivit Legii numarul 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Contributiile esalonate platite pentru participant se acumuleaza in contul sau individual de pensie.
Conform legii pensiilor facultative, atat angajatul cat si angajatorul pot contribui in contul participantului.
Nivelul maxim - 15% din venitul salarial brut lunar sau din venitul asimilat acestuia. Acest plafon este valabil pentru toate fondurile.
Nivelul minim al contributiei totale (contributie participant + contributie angajator) - 45 RON / luna.

Contributiile sunt platite lunar prin intermediul angajatorului (in unele cazuri, sunt platite de catre participanti - liber profesionisti)
Contributia corespunzatoare lunii t trebuie virata de catre platitor pana pe data de 25 a lunii t+1.
Contributiile se platesc pe toata durata etapei de contributii, daca participantul nu a solicitat suspendarea/ incetarea lor.
Fiecare participant va avea un cont individual de pensie deschis pentru un fond. Valoarea contului este reprezentata de valoarea activelor nete personale, calculata ca produsul dintre numarul de unitati de fond si valoarea unitatii.

Contributia va fi transformata in unitati de fond in ziua imediat urmatoare zilei in care banii au fost inregistrati in sistemul de administrare.
Inainte de convertirea contributiilor in unitati se deduce comisionul de administrare. Contributia neta rezultata se converteste in unitati prin impartirea contributiei nete la valoarea calculata a unitatii pentru ziua in care se face conversia.
Nr. Unitati = (contributie totala - comision de administrare) / valoarea unitatii = contributie neta- valoarea unitatii
Va exista un singur tip de unitati de fond si un singur tip de pret al unitatii de fond (numit Valoarea unitatii).

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.