Perceptia

Trimis la data: 2015-11-11
Materia: Psihologie
Nivel: Liceu
Pagini: 12
Nota: 9.89 / 10
Downloads: 0
Autor: Robert_M
Dimensiune: 90kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Pentru a atrage atentia la publicitatile sale, marketerii deseori utilizeaza modele atractive. Aceasta se observa atunci cand publicitatea este adresata barbatilor. Cat de efectiva este aceasta tactica?
Dispozitivul de urmarire a privirii ochilor este o combinatie a tehnologiei de calculator si video care permite inregistrarea miscarea ochilor in corelatie cu un stimul, precum este ambalajul sau publicitatea. Respondentul sta pe scaun la masa si citeste o revista, priveste publicitatea de la televizor sau observa materiale ale publicitatii tiparite, billlboard-uri, aranjamentul produselor pe rafturile din magazine, materiale de la punctele de vanzare, etc. Respondentii controleaza cat de mult ei privesc fiecare scena.
Dispozitivul de urmarire a privirii ochilor trimite un fascicul nesesizat de lumina filtrata care este reflectata de ochii respondentului. Acest fascicul reflectat reprezinta punctul focal care poate fi suprapus asupra oricarui lucru care este privit. Acesta permite cercetatorului de a determina cat timp o publicitate sau alti stimuli de marketing sunt priviti, secventa in care a fost examinata, care elemente au fost examinate si cat timp a fost dedicat privirii fiecarui element in parte.

RCA au utilizat un model atractiv intr-un spot publicitar TV pentru televizoarele sale Colortrack. Modelul purta o rochie conservativa. Dispozitivul de urmarire a privirii ochilor a determinat ca auditoriul si-a concentrat atentia substantial asupra produsului. Dupa sapte zeci si doua de ore, si-au reamintit numele de marca 36% din respondenti. In contrast cu aceasta, o publicitate asemanatoare a utilizat o femeie atragatoare ce purta o rochie provocatoare. In cazul dat dispozitivul de urmarire a privirii ochilor a determinat ca publicitatea a provocat o atentie considerabila, dintre care cea mai mare parte a fost concentrata asupra modelului atractiv.

Sapte zeci si doua ore mai tarziu, doar 9% din respondenti si-au reamintit numele de marca al produsului.
Marketerii nu doresc ca publicul lor tinta sa priveasca doar modelele din publicitatile lor. Ei, de asemenea, doresc sa comunice ceva despre produsele sale. Totusi, deoarece exista mult mai multe publicitati decat consumatorul este capabil sa le priveasca, marketerii deseori utilizeaza modele atractive, umorul sau alti factori pentru a atrage atentia pietii tinta.

Exemplele existente demonstreaza ca fiind utilizati necorespunzator, acesti factori pot conduce la ceea ca vor atrage atentia doar asupra lor insasi, si nu la mesajul de publicitate.
O buna cunoasterea a perceptiei este esentiala intru evitarea acestor si alte probleme intalnite in comunicarea cu diferite auditorii tinte. Perceptia este activitatea imperioasa care unifica consumatorul individul la un grup, situatie si influentele marketerilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.