Personal Computer

Trimis la data: 2013-08-05
Materia: Informatica
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 26
Nota: 9.07 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 75kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Computerul sau PC-ul este un echipament electronic de prelucrare a datelor pe baza de programe.Un program este un set de instructiuni dintr-un limbaj de programare care realizeaza pasii unui algoritm. Un algoritm este o metoda de rezolvare intr-un numar finit de pasi a unei probleme intr-un mod corect si complet. Datele sunt informatiile materializate intr-o forma completa. Informatiile sunt componente ale cunoasterii. Un calculator este folosit pentru a ne usura dobandirea si prelucrarea informatiilor deoarece el poate lucra cu rutine,adica algoritmi, mult mai repede decat o poate face operatorul uman.
Componenta hardware a unui calculator este formata din echipamentele fizice in care circuitele electronice, componente electronice ce asigura prelucrarea automata a informatiei si din echipamentele care asigura comunicarea intre om si calculator.
Componenta software cuprinde totalitatea programelor, reprezentand ,,cunostintele calculatorului" prin care se asigura functionarea si exploatarea sistemului de calcul.

Cu ajutorul componentei software, utilizatorul comunica cu calculatorul transmitand diferiti parametri pentru setarea componentelor hard, pentru gestionarea resurselor, logica prelucrarii datelor precum si metode de structurare si redare a acestora. Din punct de vedere functional, componentele hardware ale unui calculator sunt individualizate astfel: Placa de baza - reprezinta suportul fizic si logic pentru celelalte componente. Ea reuneste prin intermediul unor conectori speciali componente ca: microprocesorul, placa video, cea audio, alte placi multimedia, precum si echipamente ca mouse-ul, tastatura, creionul optic,etc.

In prezent, noile tipuri de placi de baza tind spre integrarea multor functii realizate prin intermediul unor piese auxiliare conectate pana acum la placa de baza( functia audio, video,de retea), pentru a dezvolta performantele echipamentelor respective. Microprocesorul: este piesa de baza a unitatii de comanda si prelucrare, asigurand ,,gandirea" calculatorului. Toate celelalte componente ale sistemului de calcul comunica cu procesorul prin magistrala de date.

Aceasta este destinata transferului de informatie bidirectional dintre procesor si memorie sau componentele periferice. Procesorul specifica adresele locatiilor de memorie cu ajutorul unei alte componente: magistrala de adrese. Adresabilitatea unui procesor depinde de numarul de biti ai magistralei de adrese. Procesorul asigura controlul celorlate componente ale sistemului de calcul cu ajutorul magistralei de control.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.