Personalitatea privind temperamentul

Trimis la data: 2006-02-22
Materia: Psihologie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 6.32 / 10
Downloads: 315
Autor: Irina Grigoras
Dimensiune: 5kb
Voturi: 9
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ereditatea şi împrejurările influenţează personalitate. Încă de la o vârstă fragedă, minorii se diferă de la depărtare, deoarece aceste calităţi variază-n timp şi sunt moştenite sau este rezultatul condiţiei de la naştere şi naşterea propriu-zisă. Unii minori sunt mai atenţi ca alţii, de exemplu, unii sunt mult mai activi în ceea ce fac. Această diferenţă poate influenţa modul în care părinţii îşi educă copilul. Printre caracteristicile personalităţii, care se consideră ca fiind măcar o parte determinată de ereditate, se găseşte şi inteligenţa şi temperamentul, unele forme făcând şi ele parte din ereditate.
Ereditatea şi împrejurările influenţează personalitate. Încă de la o vârstă fragedă, minorii se diferă de la depărtare, deoarece aceste calităţi variază-n timp şi sunt moştenite sau este rezultatul condiţiei de la naştere şi naşterea propriu-zisă.

Unii minori sunt mai atenţi ca alţii, de exemplu, unii sunt mult mai activi în ceea ce fac. Această diferenţă poate influenţa modul în care părinţii îşi educă copilul. Printre caracteristicile personalităţii, care se consideră ca fiind măcar o parte determinată de ereditate, se găseşte şi inteligenţa şi temperamentul, unele forme făcând şi ele parte din ereditate.

Adunarea influenţelor din ereditate, face ca dezvoltarea copilului să aibă un mai mare sau un mai mic efect depinzând de ceea ce se va întâmpla. Mulţi psihologi cred că există o perioadă critică în dezvoltarea personalităţii. Acestea sunt perioadele în care un individ este mai mult sau mai puţin sensibil. Dealungul unei perioade, de exemplu, capacitatea de a-ţi schimba limba, este foarte rapidă.

Mulţi experţi cred că experienţele trăite de copil în familie sunt cruciale pentru personalitatea sa de mai târziu. Un copil care a fost învăţat cu munca de mic, în timp poate devenii gelos şi sfidător. Copiii învaţă cum să se poarte, în cea mai mare parte, de la părintele de acelaşi sex. Copiii sunt totodată influenţaţi şi de celălalte persoane care se găsesc în jurul lor, de exemlu, fraţii, surorile, verii, unchii etc.

Unele autorităţi subliniază faptul că rolul social şi cultural îşi are tradiţia în personalitate. Psihologii susţin că personalitatea fiecărui individ se schimbă odată cu trecerea timpului, iar personalitatea fiecăruia variază în funcţie de situaţia în care se găseşte acesta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.