Perspective de dezvoltare a turismului din Azerbaidjan si Bahamas

Trimis la data: 2013-01-03
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 26
Nota: 8.31 / 10
Downloads: 0
Autor: Dinu Maya
Dimensiune: 382kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Azerbaidjan este o republica islamica, fosta sovietica, cu iesire la Marea Caspica, o natiune bogata in petrol si care se bucura de o importanta strategic esentiala in puterea geopolitica din Caucaz. Datorita locatiei, Azerbaidjan a fost o poarta spre est si vest, iar tara era un punct de oprire important pe Drumul Matasii. De-a lungul secolelor, Azerbaidjan a fost incorporat in majoritatea imperiilor regionale, inclusiv rusesc, turc si persan. Capitala este orasul Baku, care se intinde pe o suprafata de 192 mii hectare si are o populatie de 2 milioane de locuitori. Aceasta republica are un numar total de 69 orase, din care 11 de importanta republicana.
Bahamas este locul in care incep visurile si se sfarseste realitatea. Binecuvantat cu o locatie perfecta, conditiile climatice ideale, apele cristaline de culoarea smaraldului, plajele cu nisip de culoarea perlelor si resorturile turistice luxoase, fac din arhipelagul Bahamas un paradis tropical, o destinatie perfecta pentru toata lumea. Capitala este orasul Nassau care dispune de o baza materiala foarte buna: plaje renumite, hoteluri luxoase, parcuri de distractii (cel mai renumit fiind Paradise Island) si aeroport.

Asezare si accesibilitate Azerbaidjanul este pozitionat la imbinarea celor doua continente, a doua civilizatii ale lumii -Europa si Asia, in inima coridorului de transport a Caucazului, unde sunt concentrate toate tipurile de infrastructuri -transport aerian si maritim, cai ferate si auto magistrale, ce leaga Europa de tarile caucaziene si de cele ale Asiei Centrale. Bahamas, Oficial Commonwealth of The Bahamas, este un stat nord-american, localizat in Oceanul Atlantic, la est de Florida si Statele Unite ale Americii si la nord de Cuba.

In cele ce urmeaza vom prezenta relieful si clima celor doua tari.
Arhipelagul Bahamas este format din 20 de insule mai mari si 640 de stanci periculoase pentru navigatie cu o suprafata totala de 11.396 km2, in timp ce Azerbaidjan are o suprafata de 86.600 km2. Pe intregul tinut al Bahamasului nu se gasesc rauri, in timp ce in Azerbaidjan se gasesc in deosebi in munti si se varsa in Marea Caspica. In Azerbaidjan sunt mai mult de 100 de lacuri de tip vulcanic si formate din ghetari, de asemenea acele lacuri care se formeaza in urma activitatii Marii Caspice.

Perla dintre lacurile Azerbaidjanului este lacul Gey-Geli, ce se afla la altitudinea de 1576m in Muntii Caucazului Mic. Si in Bahamas se poate vorbi despre lacurile dese, si de marimi diferite, la marginea insulelor, pastrand legatura cu Marea Caraibelor. Se gasesc si lacuri cu apa dulce, dar acestea sunt foarte rare si se gasesc doar in centrul insulelor, in golurile carstice. Clima in Bahamas este tropical-marina, moderata de apele calde si de Curentul Golfului si se caracterizeaza prin doua perioade distincte - una ploioasa din mai pana in octombrie cu precipitatii anuale de 1100-1600mm, cand se produc si numeroase uragane; si una uscata din octombrie pana in mai. Azerbaidjanul este reprezentat la randul lui de o clima uscata, subtropicala, cu veri foarte calde si ierni temperate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.