Petrolul

Trimis la data: 2013-06-18
Materia: Chimie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: n/a
Nota: 9.89 / 10
Downloads: 0
Autor: antonio2000
Dimensiune: 316kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: pptx
Acorda si tu o nota acestui referat:
Petrolul (titeiul), este un lichid vascos, de culoare bruna, neagra sau verde masliniu, inflamabil, cu miros caracteristic, insolubil in apa, cu densitatea mai mica decat a apei. Nu are temperatura de fierbere fixa fiind un amestec complex de hidrocarburi.Contine in cantitati mici si substante anorganice ca sulf, oxigen si azot.
Din punct de vedere al compozitie chimice, titeiul este un amestec complex de hidrocarburi gazoase sau solide dizolvate in hidrocarburi lichide; de aceea se prezinta in natura in stare lichida. Titeiul mai contine compusi organici cu oxigen, cu sulf, cu azot etc.In hidrocarburi se gasesc hidrocarburi aciclice saturate, hidrocarburi ciclice saturate si hidrocarburi aromatice.Aceste trei clase de hidrocarburi in proportii diferite se gasesc in toate tipurile de titei.

Daca zacamantul de petrol se afla aproape de suprafata, exploatarea se poate realiza prin cariere de suprafata, zacamintele din profunzime sunt extrase prin sonde de petrol (foraje de adancime). O alta modalitate de extragere a petrolului este extragerea din zacamintele submarine cu ajutorul unor insule sau platforme de foraj unde dificultatile de forare sunt mult mai mari.

La toate procedeele de foraj se foloseste un lichid de sonda cu polimetri pentru a stabiliza gaura de foraj, care lichid necesita o greutate specifica mare, pentru aceasta se adauga baritina, lichidul de foraj trebuie sa aiba o anumita vascozitate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.