Piata serviciilor de transport aerian

Trimis la data: 2013-07-03
Materia: Transporturi
Nivel: Liceu
Pagini: 33
Nota: 7.87 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 385kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Principala cauza a expansiunii transporturilor aeriene o reprezinta
superioritatea performantelor aparatelor de zbor comparate cu alte mijloace de transport. Datorita caracteristicile tehnice ale " mijloacelor materiale" utilizate pentru prestatia de transport, aceasta se caracterizeaza prin rapiditate, adaptabilitate, stabilitate, confort, siguranta, accesibilitate, conferind activitatii de transport o suma de avantaje:
Rapiditatea este poate cea mai frecvent invocata calitate a transporturilor pe calea aerului. Ea se datoreaza independentei relative a transporturilor aeriene fata de conditiile de mediu, atat natural, cat si institutional (reglementari, legislatie),precum si parametrilor tehnici ai aeronavelor.Flexibilitatea se refera la capacitatea aeronavelor de a fi convertite, prin modificari minore, la specificul de transport al pasagerilor, marfii si postei sau
pentru prestarea unor servicii utilitare.

Caracterul versatil al corpului aeronavei raspunde unor cerinte de operativitate si eficienta economica, conceptia in sine fiind
aplicata pentru prima data la convertirea avioanelor militare in avioane civile. Adaptabilitatea aeronavelor se poate referi si la posibilitatea acestora de a depasi constrangerile de mediu prin folosirea celor trei dimensiuni ale spatiului in care pot opera.

Oportunitatea reprezinta avantajul competitiv major, la prestarea oricarui
serviciu. Cu atat mai mult, in cazul serviciilor logistice, oportunitatea lor decurge din necesitatea accesului in timp real la un act de consum, de documentare, de productie. Prin rapiditatea care il particularizeaza, transportul aerian este mijlocul ideal de accesare oportuna a persoanelor si marfurilor.

Regularitatea prestarii serviciilor de transport aerian decurge din modul de organizare a acestora. Transportul aerian se efectueaza in cea mai mare parte prin cursele de linie, pe anumite rute fixe, in conditii de frecventa, orare si tarife relativ stabile. Respectarea acestor conditii se reflecta asupra reputatiei prestatorilor si pozitiei lor pe piata.

Economicitatea se refera la posibilitatea beneficiarilor de transport aerian de a uza in conditii avantajoase, din punct de vedere economic, de serviciile respective. Costurile de operare s-au redus substantial in ultimii ani, permitand practicarea unor preturi tot mai atractive, accesibile unei mase tot mai mari de public. La aceasta a contribuit desigur si cresterea veniturilor populatiei, care a potentat
efectele progresului tehnic asupra eficientizarii transporturilor, precum si liberalizarea comertului cu servicii de transport aerian care permite ca tarifele sa se formeze pe baza mecanismului de piata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.