Piata serviciilor hoteliere

Trimis la data: 2013-09-18
Materia: Turism
Nivel: Liceu
Pagini: 27
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 367kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Piata serviciilor de cazare, ca principal segment al pietei serviciilor turistice din tarile exportatoare de turism, reflecta pe deplin particularitatile intregii piete:este eterogena, afectata de sezonalitate, utilizeaza un volum ridicat de munca cu calificare medie, iar ca o trasatura distincta in grupul serviciilor de sejur, este intensiva in capital.
Trebuie de asemenea precizat ca industria cazarii are o istorie
lunga de trei secole timp in care intreprinzatorii au actionat asa cum le dictau interesele comerciale, momentul intrarii pe piata, mijloacele financiare de care dispuneau si traditia tarii. A rezultat o paleta foarte larga de forme de cazare, de generatii diferite, cu o gama larga a capacitatii, cu o mare varietate de dotari si solutii constructive si arhitecturale, adaptate marii diversitati ale segmentelor cererii turistice.

De aceea, incercarile de uniformizare a sistemelor de clasificare a
formelor de cazare s-au confruntat cu marea lor varietate si mai ales cu specificul national al fiecarei tari ofertante pe piata turistica.1 Astfel, pentru a putea clasifica structurile de cazare au fost aplicate mai multe categorii de criterii.

CATEGORII STRUCTURALE ALE UNITATILOR DE CAZARE TURISTICA
Eterogenitatea industriei cazarii se manifesta pe plan structural, constructiv, arhitectural si calitativ. Structurile de cazare turistica cuprind o multitudine de forme care pot fi clasificate conform criteriului investitiei (grea sau usoara) si pe baza unor considerente de rentabilitate, amortizare, preturi si clientela specifica in:
A. hoteliere;
B. extrahoteliere;
C. nepermanente.

A. Din punct de vedere tehnico-administrativ, hotelurile pot fi clasificate in hoteluri independente si hoteluri integrate in lanturi.
Hotelurile independente sunt caracterizate, in general, prin dimensiunea lor mica si prin o gestiune familiala. Gradul lor de confort le inscrie intr-o clasa medie sau chiar inferioara. De asemenea, dificultatea de a se adapta la evolutia cererii, in
special a celei internationale, le determina sa se grupeze intre ele si chiar sa se constituie in lanturi hoteliere "voluntare" care au forta promotionala ridicata si resurse financiare ce le permit patrunderea intr-o categorie superioara de confort.

In SUA, criteriul de clasificare, corespunzator criteriului tehnico-administrativ, este cel al "pietei tinta" careia i se adreseaza oferta de cazare. Astfel hotelurile pot fi de aeroport, de congres, de afaceri, de apartamente, de lux, economic, motel, de cazinou sau de statiune.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.