Piete financiare internationale

Trimis la data: 2015-06-13 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Daniel_R Dimensiune: 27kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Def: p.f.i.cuprinde ansamblul tranzactiilor care au ca obiectiv mobilizarea si plasarea fondurilor fin. Disponibile si necesare pe plan internat, precum si institutiile si reglementarile legate de derularea acestora.Daca la inceput, procesul mobilizarii capitalului si al plasarilor avea loc sub forma operatiunilor obisnuite de deposit(depuneri la banci), treptata ca rez. Pe de o parte a nevoilor de capitaluri tot mai mari sip e perioade mai lungi, iar pe de alta parte , al limitelor financiare ale unei banci, mobilizarea cap a inceput sa se faca prin emisiunea de titluri de valori.

Tranzactiile care au loc pe aceste piete se pot realize:*in valuta dintre cei doi parteneri(in acest caz sunt guvernate de normele si institutiile tarii care a emis valuta respective si se desfasoara pe o anumita piata fin.valutara nat.);*intr-o valuta terta(ele nu se mai afla sub controlul tarii emitente a valutei de tranzactie, ci cad sub incidenta normelor,instit. si reglem. inter.Orice valuta fol in tranzactii care ies de sub ctrl aut monetare emitente se numeste eurovaluta.Tranzactiile realizate in eurovalute reprez.Piata Eurofin. ce reprez o piata internat.paralela si complementara pietelor nat.

In prctica si teoria valutar-fin. s-a incetatenit prefixul EURO intrucat fen. Iesirii unor op. fin.-valutate de sub crtl aut. monetere emitente a fost prez pt prima data in Europa si a fost legata de $.Prima den. A fost cea de EURODOLAR.Mai multi factori au contribuit la aparitia eurovalutelor,apoi la aparitia pietelor eurovalutare:factori ec.si pol. In timpul celui de-al ll-a r.m.,disponib. URSS in $ la bancile americane au fost blocate temporar.Dupa razb., fosta URSS a transferat aceste sume la o banca sovietica din Paris.Asa au aparut eurodolarii.Alte tari au urmat exemplul URSS.In timpul crizei Suez-ului,Angl. a introdus niste restr.

la utiliz. creditelor in lire sterline in afara granitelor.Aceasta a generat o criza puternica de credite in lire.Asa au aparut EUROLIRELE.Prefiul Euro poate duce la eroare deoarece nu este nec. ca sediul bancilor detinatoare de conturi in eurovalute sa se afle in Europa.Acest fen. nu este lim. numai la $.Nu orice valuta poate deveni eurovaluta.In realit.,s-au impus ca eurovalute acele monede convertibile care indepl. 4 cond.:*au capatat o viata active;*participa la un volum imp.de tranz. val-fin internat.;*este uliliz. curent in com.int.;*nu este afectata de masuri de ctrl valutar sau de restr. de misc. a k.

Princ. eurovalute:$,euro,yenul jap,l.sterlina si fr.elvetian.
Dezv.ac.piete a fost det.de:*nec.gasirii unei formule prin care detinatorii de valute utiliz. prioritar in tranz. int. sa se sustraga reglem.monetere emitente;*dorinta de a fructifica cat mai convenabil fondurile prin dobanda,dividende. Un rol imp. in dezv. p.euroval. l-au avut bancile cu regim extrateritorial(off share).Initial,plasarea fondurilor era efectuata in tari din Europa.Ulterior, s-au dezv. asemenea banci si in alte centre ale lumii(Bahraim).

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.